Is de Duitse bosjongen de Franse serie-leugenaar Frédéric Bourdin?

Drie weken geleden dook er in Berlijn een jongen op die beweert 5 jaar lang in het bos gewoond te hebben. De jongen noemt zichzelf Ray en is vermoedelijk 17 jaar oud. Zijn achternaam is hij vergeten. Wel wist hij nog dat hij nadat zijn moeder om het leven kwam bij een auto-ongeluk, met zijn vader in het bos ging wonen. Nadat zijn vader ook was overleden was hij naar het Noorden gaan lopen en zo in Berlijn terecht gekomen.

Hoogleraar psychologie Harald Merckelbach zegt in Hoax.Radio op Radio 1 dat het verhaal van de Duitse bosjongen opvallend veel lijkt op de praktijken van pathologisch leugenaar Frédéric Bourdin, deze fantast gaf zich tot 2007 uit voor 39 verschillende vermiste tieners. Hij was een meester in vermommingen, zelfs op 31-jarige leeftijd wist hij de Spaanse politie nog te laten geloven dat hij 17 was.

Ik zou niet gek staan te kijken als het hem is, maar het kan ook dat deze jongen zich heeft laten inspireren door Bourdin”, aldus Merckelbach. Van de hoogleraar psychologie aan de Maastrichtse universtiteit kwam pas geleden het boek De Leugenmachine uit, waarin hij schrijft over fantasten, patiënten en echte boeven.

Volgens de laatste berichten zou Bourdin in 2007 getrouwd zijn met de Franse Isabelle, samen hebben ze drie kinderen.

HOAX.RADIO: Wie is de Berlijnse bosjongen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Is de Duitse bosjongen de Franse serie-leugenaar Frédéric Bourdin?

  1. Pingback: Zwitsers koppel herkent kleinzoon in Duitse bosjongen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>