Stiekem toch niet dood in 2010

Welke beroemdheden werden er in 2010 dood gewaand? Maar bleken even later toch weer springlevend te zijn? Aan het einde van het jaar staan we traditiegetrouw stil, ter nagedachtenis aan diegene die er bijna niet meer waren geweest.

Lady Gaga
Vaste gast aan de hemelpoort is Lady Gaga. In 2009 werd Gaga op het podium gespietst door een vleeshaak, het bloed spoot in het rond. Geen paniek, hoorde bij de show. Maar in 2010 werd Gaga slachtoffer van een meer serieuze doodverklaring. Lady Gaga zou om het leven zijn gekomen bij een auto ongeluk. Erg toevallig hetzelfde incident waarbij Johnny Depp en Oprah Winfrey zou zijn platgereden. En uiteraard heeft dit bericht dus de waarheid van een pannenkoek.

Dj Tiësto
Ook DJ Tiësto, alias Tijs Verwest blijkt een slechte autorijder. De wereldberoemde dj zou om het leven zijn gekomen op de snelweg in Californië, toen hij probeerde met losse handen door de bocht te sturen. Uiteindelijk spreekt de dj via Twitter zijn ‘laatste’ woorden: “Tiësto is alive”

Bill Cosby
Koning van de comedy en ambassadeur van de zigzagtrui Bill Cosby, zou dit jaar op 72 jarige leeftijd gestopt zijn met achter de geraniums zitten. Het bericht leidde tot veel commotie en een stille tocht, maar bleek al gauw een slechte mop. Net als dat andere nieuwsbericht, waarin gemeld wordt dat Bill Cosbey wil meedoen aan de presidentsverkiezingen.

Nel Veerkamp
Geheel naar voorbeeld van haar idool Bobby Brown zou ook Nel –tijgerprint- Veerkamp dit jaar het loodje hebben gelegd. In werkelijkheid stopte de twee beroemdheden alleen maar met roken. Alle commotie werd veroorzaakt door Paul de Leeuw die twitterde: “Nel Veerkamp heeft het opgegeven kwa ketting-roken. De vulkaan heeft gewonnen.” Aan het einde van 2010 won de vulkaan alsnog en werd Nel Veerkamp in een doodskist met tijgerprint begraven.

Karin Kraaijkamp
Op 13 april overleed de zangeres Teddy Scholten, die nog stamt uit de tijd dat Nederland nog het Songfestival won. Veel te lang geleden, geen hond weet niet meer wie het is, ook de NOS niet. In het journaal meldt de omroep in plaats van Teddy Scholten, de oude VARA omroepster Karin Kraaijkamp dood. Maakt niet uit, want wie Karin Kraaijkamp was, weet ook niemand meer.

Tom Cruise
Acteur Tom Cruise is geen handige klusjesman, getuige het bericht dat de beste man van een keukentrap zou zijn gevallen, terwijl hij zijn waterleiding repareerde. Maar natuurlijk klust Cruise niet zelf, daar heeft hij zijn mensen voor. Cruise doet het nog en zijn waterleiding trouwens ook.

Joran van der Sloot
Maar liefst twee keer gaat in 2010 het gerucht dat Joran van der Sloot is gestopt met liegen. Volgens de eerste bloemlezing zou Joran zelfmoord hebben gepleegd, terwijl de politie van Peru hem op de hielen zat. Volgens een ander verhaal zou de Nederlandse Pinokkio door een mede-gevangene zijn doodgestoken. In werkelijkheid groeit Jorans neus nog steeds.

Peter R. de Vries
Dit jaar gaat er tevens een opsporingsbericht uit naar misdaadjournalist Peter R de Vries. In werkelijkheid ligt de speurneus met zijn scharrel op het strand. Het gaat hier om een persoonsverwisseling met zijn Braziliaanse collega Wallace Souza, die eerder in het nieuws kwam omdat hij de  misdaden die hij oploste zelf had gepleegd.

Tanja Nijmeijer
Verschillende kranten melden in 2010 dat de Nederlandse verzetsstrijder Tanja Nijmeijer zou zijn omgekomen. In werkelijkheid is Nijmeijer nog springlevend en doet ze zelfs mee aan de talentenjacht ‘the Voice of Holland’.

Tot slot staan we ook nog even stil bij diegene die dit jaaroverzicht niet hebben gehaald. Want er waren dit jaar veel meer schijndoden te betreuren. Zo vroeg Bassie zich af of Adriaan nog leefde, meldde een jolige radio-dj Queen Elisabeth dood en kreeg Jean Claude van Damme toch geen hartaanval. Onze drie laatste kaarsjes zijn voor Morgan Freeman, B.B. King en Lindsay Lohan, dat zij mogen leven in vrede.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stiekem toch niet dood in 2010

  1. Pingback: ‘Charlie Sheen dood na snowboard ongeluk’ | Hoax

  2. Pingback: Ook Jeroen Krabbe, Adam Sandler en Eddie Murphy dood na snowboard ongeluk | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>