Zwitsers koppel herkent kleinzoon in Duitse bosjongen

Er lijkt eindelijk schot te komen in de oplossing van het raadsel van de Duitse bosjongen. Een Zwitsers echtbaar herkende de jongen van de verspiedde tekening als hun kleinzoon. Het koppel is bereid DNA af te staan om te onderzoeken of ze echt zijn opa en oma zijn.

Begin december meldde de 17-jarige Ray zich op het gemeentehuis in Berlijn. Hij beweerde dat hij nadat zijn moeder was omgekomen bij een auto ongeluk, hij samen met zijn vader in het bos was gaan wonen. Toen na 5 jaar ook zijn vader stierf, begroef hij hem onder een laag zand en liep hij met een kompas naar Berlijn. De jongen zegt zich niets meer te kunnen herinneren, hij weet niet meer waar hij zijn vader heeft begraven en waar hij al die jaren heeft gewoond. Het enige dat hij nog weet is dat zijn moeder Doreen heeft.

Politieonderzoek
De Berlijnse politie probeert nu al ruim een maand het raadsel van de bosjongen te ontrafelen, maar er vallen steeds meer gaten in het raadselachtige verhaal. Zo zijn er nergens gegevens te vinden van een vrouw met de naam Doreen die zou zijn omgekomen in een auto-ongeluk. Bovendien zag de tent die de jongen bij zich had er niet uit alsof hier 5 jaar in was gekampeerd en was de jongen toen hij in Berlijn arriveerde van top tot teen brandschoon.

Het politieonderzoek wordt ook nog bemoeilijkt omdat de jongen weigert mee te werken. Zo wil hij geen foto afstaan, om eventuele familieleden op te sporen. De jongen wordt nu opgevangen op kosten van de Duitse belastingbetaler. Als hij inderdaad familie blijkt van het Zwitserse koppel, wordt hij uitgeleverd aan Zwitserland.

Serieleugenaar
In een uitzending van HOAX.RADIO vertelde hoogleraar psychologie Harald Merckelbach dat hij het verhaal van de Berlijnse bosjongen niet geloofde. Er waren in het verleden wel vaker zonderlinge figuren die beweerde hun geheugen te zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld de Pianoman in Engeland. Bovendien lijkt het verhaal van de bosjongen erg op de leugens van Frederic Bourdin: “Het zou mij niks verbazen als hij het uiteindelijk blijkt te zijn.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>