Rubriek: Rubrieken

De tien beste hoaxes van 2014 tot nu toe

In Nederland kunnen we er wat van, maar ook in de rest van de wereld worden er flink wat hoaxes verzonnen. 2014 is inmiddels voor de helft voorbij en The Guardian vond dat een mooie gelegenheid om de balans eens op te maken.

Lees verder...

Deze 10 onderzoeken over seks zijn complete onzin

Er zijn heel wat ‘onderzoeken’ over seksgerelateerde items gedaan. Seks voor een wedstrijd zou slecht zijn en de grootte van iemands voeten zou ook iets zeggen over de grootte van andere lichaamsdelen. Maar volgens she.be zijn die onderzoeken vaak grote onzin. Alle uitleg vind je op hun site, maar hier alvast het lijstje!

Lees verder...

FOTO: Achtbaan tussen wolkenkrabbers van stad

Ken je die foto van het bevroren Venetië nog? Half twitter trapte erin. De foto is prachtig, maar wel hartstikke nep natuurlijk. De maker, Robert Jahns, heeft nog veel meer van dat soort hoax-kiekjes gemaakt. Van een achtbaan die tussen wolkenkrabbers in een stad doorloopt bijvoorbeeld.

Lees verder...

[Classic] Man hackt schermen op Times Square met iPhone

Iedereen kent het wereldberoemde plaatje van de Times Square in New York wel. Adverteerders leggen grof geld neer om reclame te mogen maken op één van de schermen. Maar de Amerikaanse hacker BITcrash44 heeft een manier gevonden om de schermen te kunnen. Hij heeft het zelfs gefilmd. In het filmpje is te zien hoe hij

Lees verder...

Moeder gearresteerd na 1 april grap over schietpartij

De meeste 1 april grappen misschien een beetje flauw, maar vaak zijn ze op z’n minst wel geinig. Helaas schieten mensen soms ook een beetje door, zoals deze moeder. Die stuurde haar dochter een smsje dat ze op een universiteit aan het schuilen was tijdens een schietpartij.

Lees verder...

‘Lauren Conrad heeft haar haar paars geverfd’

“Paars is niet zo m’n ding, maar nadat ik het bij een hoop anderen zag besloot ik dat ik het toch maar moest proberen.” Dat schreef Lauren Conrad begin deze week. En ze postte er een foto bij van haar prachtige nieuwe paarse coupe. Alleen, je raadt het al… 1 april! De styliste van de

Lees verder...

De beste 1 april grappen van 2014

Hij zit er bijna op: de dag der dagen voor hoaxes. 1 april 2014 is over iets meer dan een uurtje afgelopen en dat vraagt om een overzichtje. Wie probeerden ons dit jaar weer voor de gek te houden?

Lees verder...

Tips voor de perfecte 1 april grap

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: dé ultieme hoax-dag. Op 1 april houden mensen elkaar wereldwijd voor de gek. In Frankrijk heb je Poisson d’avril, in Engeland en Amerika noemen ze ‘t April Fool’s Day en in Rusland heet het Den Doeraka, de dag van de Dommerik. Onze zuiderburen hebben de dag

Lees verder...

Vijf minuten zweven op gewichtloosheidsdag 4 april

Ja hoor, hij komt er weer aan: gewichtsloosheidsdag! Dit keer valt ‘ie over precies een week: vrijdag 4 april kun je vijf minuten gewichtsloos zijn. Jupiter staat recht achter Pluto en dat betekent dat je tot maximaal vijf minuten kan zweven, als je maar precies op het juiste moment springt.

Lees verder...