Stiekem toch niet dood in 2008

Welke beroemdheden gingen er dit jaar toch niet de pijp uit, ofwel laten we even een momentje stilstaan bij de valse doodverklaringen van 2008. Waarheen, waarvoor en waarom ook eigenlijk, ook alweer?

18 januari, Benny Neyman
Volgens de krantenkoppen zong deze Nederlandse schlagerkoning, al op 18 januari zijn laatste noot. Maar, zoals volkslegendes wel vaker doen, herrees hij uit de dood, om twee weken later toch echt zijn gouden strotje voor eeuwig gesloten te houden.

En daarna werd het stil, er ging gewoonweg niemand meer dood, maar gelukkig kunnen we dan toch nog net op de langste dag, de langverwachte van een golf dead hoaxen verwelkomen.

21 september, Oprah Winfrey
Vlak na elkaar werden de wikipedia en wikinieuws pagina’s van Oprah aangepast, daarna volgde tientallen andere biografieën. De talkshowkoningin was dood, doet het niet meer. De dader van deze digitale moord, schijnt zich te bevinden in pedofiele kringen. In haar talkshow had Oprah net hard uitgehaald naar deze kinderverkrachters en dat konden ze niet hebben.

28 september, Eminem
De kroeg was net dicht wanneer Slim Shady, a.k.a. Eminem, naar huis reed, pech voor hem zag hij net die SUV van rechts niet aankomen. De laatste adem van de rapper, bevriest op het wegdek. Het stukkie asfalt doet het nog even goed op Ebay. Menneer, de rappert doet dit soort dingen overigens wel vaker. Acht jaar geleden meldde MTV ook al dat hij kampioen was in asfalthappen.

18 oktober 2008, Tom Cruise
Hoe diep zou het hier zijn, dacht Tom toen hij voorover boog om de bodem van de klif te zien. Hij is erachter gekomen, maar kan het helaas niet meer navertellen. Zijn manager spreekt de nieuwsgierigheid van Tom echter tegen.

24 oktober, Steve Jobs
Bijna viel computermultinational Apple om, toen een puisterige puber op een internetforum schreef dat Steve Jobs een hartaanval had gehad. De koers van het aandeel Ipod kelderde met 5,7%. Bijna was Apple zijn klokhuis kwijt, gelukkig tikt het tegenwoordig weer in de maat.

3 november 2008, Kat Williams en Lil Wayne
Twee doodverklaringen op één dag. De Amerikaanse rapper, comedian en acteur Katt Williams viel uit het vliegtuig en zijn collega ving een kogel. Overigens zijn beide heren later nog goed terecht gekomen.

17 november, Miley Cyrus
Het halsje van het Amerikaanse Disney sterretje Miley Cyrus, werd bestempeld met een bandenprint. En dat was zonde, want ze is nog niet uitgegroeid. Op YouTube werd de tiener met herdenkingsvideo´s herinnerd. Enkele dagen later verklaarde het meisje haar doodverklaarder als wraak ook dood.

20 november, Robert Pattinson
Schuddend en schuimbekkend van de drugs werd de Amerikaanse acteur Robert Pattinson aangetroffen in zijn hotelkamer. De acteur kon nog net uitbrengen dat hij hallucineerde dat hij een Harry Potter van achteren nam, daarna ging hij het hoekje om.

22 december 2008, Michael Jackson
Bouwvakkers vonden bij graafwerkzaamheden in Michael’s pretparkje menselijke resten. Na identificatie bleek het te gaan om het lichaam van de poplegende zelf. Een bovennatuurlijk wezen, had al jaren geleden de plaats van de echte Michael Jackson overgenomen.

Hiervan akte, mijne heren en dames, rust zacht. Hoax.blog.nl wenst iedereen een springlevend 2009 toe!

Lees ook:
De 10 grootste hoaxen van 2008

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stiekem toch niet dood in 2008

 1. 4ry34yriyiu43yr

  jammer dat Micheal Jackson nu echt dood is en Miley Cyrus niet…

    /   Reply  / 
 2. lisette

  ze zeggen dat die resten 20 jaar oud zijn toen zat hij midden in zen carriere dus geloof dit niet!!!

  rust zacht MJ

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>