Rubriek: Waarschuwing!

‘Kinderlokkers actief in Genk in België’

Er gaat er weer een rond op Facebook: een waarschuwing dat enge mannen kinderen proberen te ontvoeren in de Belgische wijk Driehoeven in Gent. Zo vlakbij de grens circuleert dat bericht dan ook al snel in Nederland.

Lees verder...

‘Muntstuk op insectenbeet helpt tegen pijn’

Nu de zomer er weer aankomt circuleert er een bericht met goedbedoeld advies tegen insectenbeten. Als je er een kwartier een koperen munstuk opplakt met een plakbandje, zou de pijn verdwenen moeten zijn. Zelfs bij bijen en horzels!

Lees verder...

‘Facebook app luistert je privégesprekken af via microfoon’

Deze maand is ‘ie aangekondigd, de nieuwe Facebookapp ‘Identity TV and Music’. De app kan bepalen naar welke muziek of tvprogramma je luistert of kijkt op basis van een geluidsopname van 15 seconden. Maar als die app zomaar je microfoon aan kan zetten, kan de app dus ook je gesprekken afluisteren, zo wordt gewaarschuwd. Er

Lees verder...

Let op: nep-emails verstuurd van Rijksoverheid

Even extra goed opletten als je een mailtje van de Rijksoverheid krijgt deze tijd. De overheid waarschuwt namelijk op haar eigen site dat er nepmails in omloop zijn. Er wordt gewaarschuwd dat je bankrekening op non-actief wordt gezet in de mails.

Lees verder...