Rubriek: Lijstjes

De tien beste hoaxes van 2014 tot nu toe

In Nederland kunnen we er wat van, maar ook in de rest van de wereld worden er flink wat hoaxes verzonnen. 2014 is inmiddels voor de helft voorbij en The Guardian vond dat een mooie gelegenheid om de balans eens op te maken.

Lees verder...

Deze 10 onderzoeken over seks zijn complete onzin

Er zijn heel wat ‘onderzoeken’ over seksgerelateerde items gedaan. Seks voor een wedstrijd zou slecht zijn en de grootte van iemands voeten zou ook iets zeggen over de grootte van andere lichaamsdelen. Maar volgens she.be zijn die onderzoeken vaak grote onzin. Alle uitleg vind je op hun site, maar hier alvast het lijstje!

Lees verder...

FOTO: Achtbaan tussen wolkenkrabbers van stad

Ken je die foto van het bevroren Venetië nog? Half twitter trapte erin. De foto is prachtig, maar wel hartstikke nep natuurlijk. De maker, Robert Jahns, heeft nog veel meer van dat soort hoax-kiekjes gemaakt. Van een achtbaan die tussen wolkenkrabbers in een stad doorloopt bijvoorbeeld.

Lees verder...

De mooiste krantenkoppen… die voor geen meter kloppen

Het is zo makkelijk nog niet om een goede kop te verzinnen. Hij moet de lading van het artikel dekken, mag niet te lang zijn maar ook niet te kort en hij moet ook nog een beetje aanspreken, anders gaat niemand het artikel lezen. Soms gaan journalisten dan wel héél kort door de bocht. En

Lees verder...

Big MJ hoax: Michael Jackson leeft!

Michael Jackson is niet dood! Net als Elvis woont de superster tegenwoordig op een tropisch eilandje buiten de kust. De King of Pop heeft zijn dood in scène gezet, omdat hij geen zin had in de aanstaande concerttour en om zijn geldproblemen in één klap op te lossen.

Lees verder...

Big MJ hoax: De kinderen van Michael Jackson

Van wie zijn de kinderen die Jackson op deze wereld achterlaat? Jackson zou last hebben van traag sperma en daarom andere mannen hebben ingehuurd voor een gezond levensvatbaar kwakje. Zo zou Macaulay Culkin, de dreumes uit Home Alone, de vader zijn van Blanket. Ook duikt er een vierde kind op van Michael, Omer Bhatti, zit

Lees verder...

10 complottheorieën over Osama Bin Laden

In 2011 werd Osma Bin Laden doodgeschoten door Amerikaanse soldaten. Een foto hiervan werd nooit openbaar gemaakt. Toch circuleren er diverse onsmakelijke kiekjes op het internet, allemaal nep? En is Osama eigenlijk wel echt vermoord of was hij al jaren dood?

Lees verder...

De beste aprilgrappen van 2011

In het jaar 2011 wint de commerciële aprilgrap zwaar terrein op de traditionele provinciale grap. Dit betekent niet dat er dit jaar weinig te lachen viel. Op 1 april 2011 werden we weer schaamteloos gefopt. Onze top 10, met de leukste aprilgrap bovenaan.

Lees verder...

De 10 beste aprilgrappen van 2010

Op 1 april 2010, maakte een reclamejongen de media wijs dat Wilders eigenlijk een neger was en stelde Wilders op zijn beurt Kamervragen over een borduurclub. En ontdekte studenten dat je gratis kon reizen wanneer je jouw ov-chipkaart insmeerde met betonlijm. LOL!

Lees verder...