Stiekem toch niet dood in 2009

Welke beroemdheden gingen er in 2009 toch niet de pijp uit, ofwel laten we even een momentje stilstaan bij de valse doodverklaringen. Waarheen, waarvoor en waarom ook eigenlijk, ook alweer?

Steve Jobs
Terwijl Apple baas Steve Jobs doodleuk even niet oplette kraakte een hacker zijn persoonlijke inlog van de Apple blog. “STEVE JOBS HAS DIED”, postte de digitale pestkop bovenaan de blog en daarmee was Steve Jobs de eerste schijndode van 2009. Later in januari wordt de computernerd voor de tweede keer dood verklaard. Nu staat er op nieuwslog Wired.com dat Steve een hartaanval heeft gehad, althans het artikel heeft de lay-out van de site, maar staat op een onbekende server. De dader heeft de Wired site slim nagemaakt en daar zijn eigen nieuws ingemonteerd.

George Bush
Foutje van het Zuid-Afrikaanse tv-station ETV News. Bij het demonstreren van de tickertape, werd de voorbeeldtekst: ‘George Bush is dood’ per ongeluk live uitgezonden. Verkeerde knopje… te vroeg gejuicht.

Koningin Fabiola
De Belgische publieke omroep en het Gazet van Antwerpen meldde dat de 80-jarige vorstin was overleden. Stom foutje, een lek in het redactiesysteem van beide sites zorgt ervoor dat berichten die zijn klaargezet, stiekem toch te vinden zijn via zoekmachines. Echter de Waalse krant La Libre Belgique maakte het nog bonter door met de dood van de koningin te adverteren. De krant zit waarschijnlijk zo laag aan de grond dat het op het Google Adsnetwerk adverteert met: ‘Koningin Fabiola dood’. En dat is hoogst opmerkelijk want het oude besje, met haar goede smaak voor brillen en dito kapsels, leeft nog, al duurt dat wellicht niet lang meer. En dat klopt want later in 2009 meldt de krant de Morgen de koningin alweer per ongeluk dood. En daarmee is koningin Fabiola de meest hardnekkige schijndode van 2009.

Jan Pen
Een stukje op de voorpagina en een waardig postuum op pagina 7. De Volkskrant herdenkt Jan Pen. De bekende econoom lijkt het slachtoffer van de kredietcrisis. Ook het ANP en het Journaal nemen het bericht van het overlijden van Pen over. Dit terwijl meneer stiekem puikfit en springlevend thuis zit. Wie is die Jan Pen in godsnaam? Ach who cares!

Patrick Swayze
Patrick Swayze wordt doodziek van alle geruchten rond zijn mogelijke dood, daarom stuurt de acteur een foto naar de pers en inderdaad Patrick ziet er nog steeds piekfijn uit, wij hebben dan ook geen idee waar al deze geruchten vandaan komen.

Tinkerbell
Paniek en huilbuien, Paris zou ontroostbaar zijn toen ze het bericht kreeg dat haar hondje Tinkerbell voor haar deur door een hummer was platgereden. Allemaal loos alarm hondje doet het nog, weer een zogenaamd vriendje die het leuk vind Paris voor de gek te houden.

Gerard Joling en Willem Alexander
Uit een overlijdensadvertentie in het Dagblad van het Noorden lijkt op te maken dat de zoetgevoicete zanger en presentator alias relnicht Gerard Joling dood is. Het is echter niet de Aalsmeerse, maar een 70 jarige naamgenoot uit Assen die zijn pijp aan Maarten heeft gegeven. Overigens gebeurde prins Willem Alexander dit jaar hetzelfde toen zijn Belgische naamgenoot overleed.

Milney Cyrus
Tienersterretje Milney Cyrus doet alles om in de publiciteit te blijven, dus ook doodgaan. Sinds haar uitgelekte douchefoto’s met wetshirt en deadhoax van vorig jaar hadden we al niets meer gehoord van het verwende hollywoodsterretje. Milney doet namelijk alles om in de publiciteit te komen en wij doen daar gewoon lekker aan mee.

Adolf Hitler
De kans dat Adolf Hitler nog leeft wordt steeds aannemelijker. Zijn overgebleven schedel met het kogelgat, blijkt na nieuw DNA-onderzoek namelijk van een veertigjarige vrouw. Het bewijs dat hij zelfmoord pleegde  is daarbij nietig verklaard. Het zou dus best wel eens zo kunnen zijn dat Hitler nog gezellig samen met Michael Jackson en Elvis op een onbewoond eiland zit.

Lady Gaga
In een act die Marlyn Manson niet zou misstaan spuit er tijdens een optreden op de MTV Music awards een fontein bloed tussen Gaga’s borsten vandaan, waarna ze volledig levenloos aan een vleeshaak wordt opgetakeld. Overigens was bij dit alles geen rare bobbel in haar slipje te zien. Je mag van ons aannemen dat dit vreemde en lugubere schouwspel zeker de moeite waard is om even te bekijken.

Harry Mulisch
Op zondagochtend, wanneer de meeste journalisten nog slapen en de stagiaires het werk overnemen, kan je vaak prijsschieten op fatale blunders. Zo zette een stagiaire van Teletekstpagina 101 dit jaar een overlijdensbericht van Harry Mulisch online.

Britney Spears

In de rechtszaak om de voogdij van Sean Preston en Jayden James zijn documenten opgedoken waarin staat te lezen dat hun moeder Britney Spears overleden is. Het gaat hier waarschijnlijk om een administratieve fout of het zou betekenen dat Britney vervangen zou zijn door een dubbelgangster.

Margaret Thatcher
Een diner met het Canadese parlement werd ruw verstoord door het nieuws dat de Britse oud-premier Margaret Thatcher (84) zou zijn overleden. Bijna was de feestelijkheid afgelast en de 200 gasten met een doggybag naar huis gestuurd. Al snel bleek dat er een behoorlijk misverstand was. Niet de inmiddels bejaarde en demente Margaret Thatcher was overleden, maar de gelijknamige 16-jarige kat van collage politicus John Baird, die was vernoemd naar de Britse oud-premier.

Maxim Froger
Het zoontje van René Froger zou na een fikse val tijdens het schaatsen in coma zijn geraakt. Dit is op te maken uit verschillende krabbels op de fan-Hyves van Maxim en Didier Froger, die op dit moment meedoen aan de schaatswedstrijd ‘Kids on Ice’. Moeder Natasja meldt echter dat alles goed is met haar zoon: “Maxim zit gewoon thuis huiswerk te maken.”

Ali B
Rapper Ali B. zou omgekomen zijn bij een verkeersongeluk. Auto, toettoet, Ali hartstikke dood. Op Youtube wordt de rapper herdacht in een filmpje. In het ‘eerbetoon’ komt het leven van de rapper voorbij in foto’s, begeleid met een zielig muziekje. Daar keek zelfs hijzelf erg van op. Ali is namelijk springlevend, zo laat hij op zijn twitter weten: “Still alive!! Zieke mensen op het net!”

Tot slot staan we ook nog even stil bij diegene die dit jaaroverzicht niet hebben gehaald. Onze gedachte gaan uit naar het neukertje van Harry Potter Emma Watson, maar ook naar rapper Eminem, George Clooney, Jeff Goldblum en Harrison Ford en zeker niet minder zijn wij rouwig om de doodverklaring van Hugh Hefner en Kanye West.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>