Vader ballonjongentje moet gevangenis in

De pappa van het Amerikaanse ballonjongetje dat de politie in Colorado deed geloven dat hun zoontje in een heliumballon was opgestegen kan een fikse aanklacht tegemoet zien. Volgens sheriff Jim Alderden is de hele zaak in scène gezet en waren ook de diverse media daarvan op de hoogte.

De ouders Richard en Mayumi Heene lijden waarschijnlijk aan een ernstige vorm van publiciteitsgeilheid. Eerder deed het gezin al mee met de realityshow Wifeswap.

Als gevolg van de stunt moest het internationale vliegveld van Denver enkele uren worden gesloten. Twee helikopters volgden de ballon, die ruim tachtig kilometer vloog alvorens te landen. Ondertussen volgden miljoenen televisiekijkers wereldwijd het drama. Tenslotte bleek het mandje onder de ballon leeg en de jongen op zolder in een doos te zitten.

Maar de ouders zijn niet de enige schuldige, diverse televisiestations die de reddingsactie live uitzonden zouden meegeholpen en hebben betaald voor de stunt. De politie overweegt een aanklacht, waarvan het vervolg zou kunnen zijn dat pappa 6 jaar de gevangenis in zou moeten.

Volgens de politie waren alle drie de kinderen van het echtpaar op de hoogte van de stunt, maar door hun leeftijd komen zij er zonder aanklacht van af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>