Brown en Blair bedriegen vrienden met nep-kerstkaart

Op het eerste gezicht lijken de kerstkaarten van Brown en Blair gezellige familie tafereeltjes. Maar tegelijk bedriegen de beide machthebbers hun volk met nepsneeuw, airbrush-witte tanden en nooit gelezen boeken.

Comfortabel gekleed en breed grijnzend staat Tony Blair samen met zijn vrouw Cherie voor zijn uitgelezen boekenkast. Hij draagt een casual open-hals shirt, Cherie een ontspannen grijs, vest waar je lekker in kan wonen. We worden er bijna misselijk van. Toch is er iets verdachts aan Tony’s verblindende glimlach, hij is wit. Het is een originele airbrush- whitening smile, check je penselen in photoshop!

Nog meer nep op deze foto is de uitgelezen boekenkast op de achtergrond, want net als de meeste mensen lijken ook de Blairtjes te liegen over hun uitgelezen boeken. In de kast pronken:

‘Six Months that Changed the World, van Margaret MacMillan’s uit 1919, ernaast een exemplaar van Anthony Beevor’s ‘ Berlin : The Aftermath 1945.’ Om ook hun moslimvriendjes tevreden te stellen staat Reza Aslan’s ‘ No God but God’, over de evolutie van de Islam, op de bovenste plank.

Maar er is ook meer opwindende lectuur te vinden, als ‘Nature Girl’ by Carl Hiaasen. Een dolkomisch boekje, met pikante seksscènes en een gastrol voor een heroïne verslaafde Kerstman.

De Blairtjes zijn niet de enige Engelse bobo’s die hun vrienden en kennissen voorliegen. Ook de huidige premier kan er wat van. Zijn schattig besneeuwde voordeur in Victoriaanse stijl, is hartstikke nep. Geen fotomontage dit keer, maar een zak zanderige nepsneeuw, die al de hele dag bij de fotograaf in de achterklep heeft gelegen.

Lees ook:
Mannen gebruiken boeken als verleidingstruc

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>