Hoax history: Chinees verdient €2300 met papieren tijger

In HOAX history een overzicht van de grootste hoaxen uit de geschiedenis.

Een Chinese boer beweerde in 2007 op zijn erf een Chinese tijger te hebben gezien. Het roofdier is uiterst zeldzaam, onderzoekers gaan er zelfs vanuit dat het beest geheel is uitgestorven. Om erachter te komen of de Chinese tijger nog bestaat betaalt de Chinese regering iedereen die het beest fotografeert een beloning van €2300 euro.

Een goede deal, waar het boertje wel heil in zag, een beetje knippen en plakken bracht hem meer brood op de plank dan de jaarlijkse rijstoogst. Hij kon er zelfs een echt huis van kopen.

Lang heeft hij echter niet van zijn rijkdom kunnen genieten. De Chinese regering is niet helemaal gek, na maanden onderzoek kwamen ze erachter dat afbeelding van de tijger afkomstig was van een kalender. De boer had de afbeelding van de tijger uitgeknipt, tussen de bosjes gelegd en vervolgens opnieuw gefotografeerd.

De boer moet zijn beloning terugbetalen, krijgt een boete van 200 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>