Herder hoedt schapen met foto wolf

Een Chinese schaapherder heeft geen hond nodig om zijn kudde de goede kant op te sturen. Al jaren houdt hij zijn kudde bij elkaar met een grote poster van een wolf.

Verslaggever Du Hebing, van Xi’an, Huashang Daily kwam de herder met zijn kudde toevallig tegen, bij een bezoek aan het Qinling Wild Animal Park: “Ik kon mijn ogen niet geloven en mijn lachen niet inhouden. Het was een grappige scene, de schapen bang te zien voor een afbeelding van een wolf.”

De verslaggever dacht dat hij met dit waanzinnige tafereel alles gezien had, maar niets was minder waar. Bij een boerderij even verderop zag de man een paard schilderen. Het paard gebruikte zijn mond om de kwast te hanteren.

Eigenaar Renee Chambers, 51, van Reno, Nevada, zegt dat ze het schilderstalent voor het eerst vier jaar geleden opmerkte toen ze bezig was met het schilderen van het hek rond de ranch. “Hij leek echt geïnteresseerd te zijn in wat ik deed en toen ik hem ook een kwast gaf schilderde hij enthousiast mee.”
Sindsdien heeft het paard prachtige schilderijen gemaakt. Van de verslaggever is na deze waarnemingen nooit meer iets gehoord.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>