Maastrichtenaren blowen teveel

Zij de ene Limburger tegen de andere, zie jij die oranje ballen ook? Dit weekend meldde twee Maastrichtenaren onafhankelijk van elkaar, dat er ‘vreemde oranje vuurbollen’ boven de stad vlogen.

“De bollen vlogen zo’n twee kilometer hoog. En leken op een brandend vliegtuig”, vertelt ooggetuige James von Berg uit de Jekerstraat in het centrum van Maastricht. Hij was niet de enige: “Ik vierde net mijn 38ste verjaardag en er zaten 30 mensen bij mij thuis. We stonden net met z’n vijven buiten te roken en we zagen het allemaal.”

Ook een Maastrichtse uit de Franquinetstraat zag de ballen overvliegen. “Mijn man riep me naar buiten omdat hij iets raars in de lucht zag”, zegt ze. “Ik zag ook drie oranje lichtpunten. Ze maakten geen geluid.

“We krijgen regelmatig dergelijke telefoontjes”, zegt Martin Wolffs van de lokale luchthaven, Maastricht Aachen Airport. Er is niet direct een verklaring voor maar dikwijls blijkt het te gaan om hallucinaties als gevolg van het gebruik van softdrugs. Ook hier in dit geval een opvallende overeenkomst, beide telefoontjes werden gepleegd door rokers.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Maastrichtenaren blowen teveel

  1. Dario

    Het carnaval is dit jaar kennelijk vroeg begonnen, proost daar en val ons niet verder lastig met jullie waanideeen.

      /   Reply  / 
  2. Henry Mosterd

    Vrijdag 15 april, 2011, toen ik de gordijnen van mijn slaapkamer dicht wilde trekken, zag ik een degelijke bol boven Amersfoort.

    Ik kijk op de Lange Jan, en dacht in eerste instantie, hey, toch geen brandend vliegtuig of zo?? Links van de toren, ter hoogte van het bovenste puntje……toch maar even een camera er bij gepakt, nog voor ik terug was, zat die bol al honderden meters hoger, t ding was razendsnel, en er was praktisch geen windje te bekennen.

    Ik rook niet, ik drink niet, en ik heb m op de gevoelige plaat, en ik zie die dingen wel eens vaker s’avonds, in 1e instantie denk je, zal wel een flauwe grap zijn van jongeren, maar in het tempo dat dat ding verdween, moet het “iets”geweest zijn.

    Ik dacht op een gegeven moment ook, dat t een luchtballon was, maar dan zie je af en toe een vlammetje, dit bleef branden, net zolang tot je niets meer zag.

    Misschien heeft iemand toch ideën?

      /   Reply  / 
    1. Groen Mannetje

      Uhhh…. een UFO met een lichtje aan?
      Hé mensen op aarde, kunnen jullie ons zien?!
      Weet iemand misschien waar het lichtknopje zit?
      Oh néé, laat het lichtknopje maar zitten, want het is zo donker in het heelal dat we anders niet kunnen zien waar we vliegen. En voor je het weet vlieg je zo tegen een ster aan, of je krijgt een bon voor het vliegen in het donker zonder je licht aan.
      Bij het derde ruimtestoplicht rchtsaf en dan met de bocht mee. En bij het Melkwegstelsel moet je het nog maar eens vragen.
      Oja, en hou je raampjes dicht als je boven de aarde vliegt, want ze gooien daar met sneeuwballen. En wat je ook moet doen is je anti=vrouwenschild aanzetten, want de vrouwen op aarde hebben nog wel eens last van plotselinge opvliegers!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>