Belgen zien Venus aan voor Ufo

Tientallen Belgen hebben de afgelopen weken hun Volkssterrenwacht getelefoneerd, omdat ze een vliegende schotel hadden gezien.

In werkelijkheid was het object echter de planeet Venus, die vanwege zijn stand ten opzichte van de zo deze weken extra helder is.

Volkssterrenwacht-directeur Marc Van den Broeck: “Sinds eind december krijgen we op een heldere avond makkelijk tien UFO-meldingen. Veel mensen vragen zich af wat dat heldere ‘ding’ aan de zuidwestelijke hemel is. Sommigen zien een vliegende schotel of ET himself, anderen denken dat het een supernova (ontplofte ster) of komeet is.”

Dus wil je nu eens echt een ufo zien, van januari tot april is Venus in het zuidwesten te zien tot ongeveer half 9. Gemist vanaf eind mei is er een tweede kans de planeet opnieuw ‘s ochtends zichtbaar, maar dan als ochtendster in het oosten. Nu is natuurlijk de vraag: Is er leven op Venus?

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Belgen zien Venus aan voor Ufo

  1. dutchsmiley

    gaan we nu het bij ieder land zeggen HALLO VOELEN WE ONS NOG LEKKER OF ZIJN JULLIE OOK AL AAN HET DOORDRAAIEN eerst dit bericht over de nederlanders maken en nu over de belgen ik denk dat jullie ze echt zien vliegen wie zijn de volgende …… laat me raaien de duitser?

    ga toch lekker tik tak kijken

      /   Reply  / 
  2. André de Hooge

    Vergissen is menselijk!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>