Best hoax ’08: Ingevroren Bigfoot is apenpakje

Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodjeaap verhalen van 2008.

“We have got him”, aldus Matthew Whitton en Rick Dyer, de twee beweren een ‘Bigfoot’ te hebben geschoten in de bossen van noord-Georgia.

Als bewijs tonen ze een foto van het kadaver in een vrieskist en een officieel uitziend DNA onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Minnesota. Uit het onderzoek blijkt dat het DNA bestond uit staal van mens en koeskoezen.

De Bigfoot weegt 230 kilogram en is 2,30 meter lang. Het bestaan van de over-sized aap was altijd twijfelachtig. Het enige ‘bewijs’ was tot nog toe een filmopname uit 1967.

Maar eindelijk was het officieel, de Bigfoot bestaat echt. Matthew en Rick werden wereldwijd geëerd, vet betaald voor ontelbare televisieoptredens en kregen 50.000 dollar cash om hun onderzoek naar de Bigfooth te continueren.

De professionele ‘Bigfoot’-jager Tom Biscardi sprak van een grote doorbraak voor de wetenschap. Hij had het lichaam zelf gezien en beschreef de vondst als “onwerkelijk.” Niets ontbrak aan het monster; “botten, ogen, wangen, een tong. Bigfoot bestaat en it’s just incredible.” En dat was in de hele wereld voorpaginanieuws.

Totdat een aantal media, waaronder CNN argwaan begonnen te krijgen. En terecht, het hele verhaal was hartstikke verzonnen en het kadaver in de vrieskist was een doodordinair carnavalskostuum.

Het duo had de actie bedacht om hun winkeltje in Bigfoot artikelen te promoten, maar bekende later dat hun stunt ietwat uit de hand was gelopen. Inmiddels hebben de leugenaars een vette schadeclaim aan hun broek. Welke ze proberen te betalen door het nep-Bigfoot apenpakje op Ebay ter veiling aan te bieden aan de hoogste bieder.

Wat een geweldige stunt, nog steeds kijken wij met vette verbazing naar alle ontstane commotie, van ons krijgt de Bigfoot hoax een 9 op de schaal van hoax. Vanaf vandaag kan je hier trouwens zelf ook stemmen op de beste hoax van 2008.

Poll: Best hoax ’08?

Wat is de beste hoax van 2008?

 • Clown Bassie bezwangert vrouw (52%)
 • Openingsceremonie olympische spelen China (10%)
 • Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel (9%)
 • Ingevroren Bigfoot is apenpakje (7%)
 • Youtube doet de Rickroll (6%)
 • Nep-gast nept Jensen (5%)
 • Elvis leeft nog steeds, Groen Links doet kamervragen (4%)
 • Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond (4%)
 • Naaktfoto’s Sarah Palin (3%)
 • Iran kloont raket (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen, Naaktfoto’s Sarah Palin. Nog meer nepnaakt en fake-sekstapes, Nep-gast nept Jensen, Clown Bassie bezwangert vrouw, Iran kloont raket, Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel, Youtube doet de Rickroll, Elvis leeft nog steeds, Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond, Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’08: Ingevroren Bigfoot is apenpakje

 1. Pingback: De 10 grootste hoaxen van 2008 | Hoax

 2. Pingback: Wat is de beste hoax van 2008? | Hoax

 3. Pingback: Hoax History: Flying Bigfoot | Hoax

 4. Pingback: Neukpartij clown Bassie is Best Hoax ‘08 | Hoax

 5. Pingback: 10 mysterieuze Bigfoot waarnemingen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>