‘Meisje breekt nek en overlijdt na #IceBucketChallenge’

Het zou toch wel heel wrang zijn als een actie voor zo’n goed doel als de stichting ALS verkeerd afloopt voor deelnemers. De afgelopen week verscheen een filmpje op Facebook waar bij stond dat het meisje was overleden na de challenge, omdat ze haar nek gebroken had.

Op het filmpje is te zien dat iemand vanaf een verhoging een emmer ijswater over een meisje uit wil storten. Alleen laat diegene de zware emmer uit zijn handen kletteren, bovenop de het hoofd van Jennifer Todd.

Het ongeluk is wel echt gebeurd, maar gelukkig is Jennifer er niet aan overleden. Ze schrijft zelf op sociale media dat het goed met haar gaat. Ze moest wel naar het ziekenhuis, maar daar bleek dat alles oké was. Ze heeft alleen wat spierpijn.

Ice Bucket Challenge

De Ice Bucket Challenge is een internethype om aandacht te vragen voor de dodelijke spierziekte ALS. Wie de challenge aangaat en een bak ijswater over zijn of haar hoofd leeggooit, mag daarna weer anderen nomineren die hetzelfde moeten doen. Als ze dat niet doen, moeten ze geld doneren aan de stichting ALS voor meer onderzoek naar de ziekte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>