Mythbusters: Maanlanding geen hoax

Zijn Neil Armstrong en consorten echt op de maan geweest of is het hele toneelstukje opgevoerd in een televisiestudio in Florida? Nog steeds genoeg voor ‘believers’ en complotdenkers. De Mythbusters leveren nu het bewijs en tonen aan dat Neils huppeltje absoluut niet kan worden gesimuleerd met slowmotion technieken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mythbusters: Maanlanding geen hoax

  1. Roelf Backus

    Eind jaren ’60 kocht ik een box met grammofoonplaat over de maanlanding. De box bevatte ook enkele kleurendia’s: STEREOSCOPISCH! Er zat een kleine kartonnen viewer bij. Een aantal van deze stereoscopische dia’s was exact hetzelfde als de reeds gepubliceerde.
    De vraag is nu, hadden de astronauten ook een stereoscopische camera bij zich en hebben ze een aantal foto’s dubbel gemaakt, eerst met de Hasselblad en meteen daarna een met de stereo camera? Veertig jaar later is al de suggestie geopperd (TV documentaire over Stanley Kubrick), dat er studiofoto’s zijn gemaakt ‘in geval de maanreis zou mislukken’. Gezien het kwaliteitsverschil van sommige maanfoto’s, denk ik dan ook dat voor de commercie óók studiofoto’s zijn gebruikt. Ze zijn dus zeker wél op de maan geweest, maar óók in de studio….denk ik…geloof ik.

      /   Reply  / 
  2. Hahaha

    Alles wat uit Amerika komt of iets met Amerika te maken heeft is voor 99% NEP.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>