Australisch kinderziekenhuis verkoopt Big Macs

Fastfoodgigant McDonald’s heeft groen licht gekregen om Big Macs te verkopen in het nieuwe Koninklijke Kinderziekenhuis in het Australische Melbourne.

Volgens sommige kinderartsen kan de fastfood een goede stimulans zijn voor hun eigen portomonnee de zieke kindjes.
Voorwaarde voor de Happy Meal-verkoper is wel dat ze de verkeerslichtenpolitiek van het ziekenhuis nauwgezet opvolgen. Dat betekent dat de helft van hun menu uit “groen” gezond eten moet bestaan, zoals fruit, groenten, water, vis, mager vlees en kip. Het zogenaamde “rode” eten – zoals frietjes, diepvriesvoedsel, chocoladerepen, loly’s en frisdrank – mag niet meer dan éénvijfde van het aanbod vormen. Het oranje gedeelte met ijs, muesli, snoep, fruit in blik, ‘light’ drankjes en fruitsap mag niet boven de dertig procent uitkomen.

De beslissing komt er nadat de directie van het kinderhospitaal verdeeld bleek over de McDonald’s die er sinds 1991 al is in het bestaande gebouw. Heel wat dokters vonden dat er een verkeerde boodschap werd gegeven voor de gezondheid, terwijl anderen het net een opkikker vonden voor de kinderen.

De huidige licentie voor McDonald’s loopt in 2011 af, net wanneer het vernieuwde ziekenhuis de deuren zal openen. De hamburgertent mag dus ook na 2011 blijven, zo werd beslist.

Met dank aan Het Laatste Nieuws

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>