‘Dwergwerpen voortaan weer legaal’

Een Amerikaanse politicus uit Melbourne wil het traditionele dwergwerpen weer gaan toestaan. Hij redeneert dat dit goed zou zijn voor de werkgelegenheid voor kleine mensen. Het gooien met dwergen is al enkele jaren bij de wet verboden, sinds er een deelnemer om het leven kwam.

Bij dwergwerpen is het de bedoeling om lilliputters gekleed in een klitterbandpak tegen een klitterbandmuur aan te gooien, wie het hoogst gooit heeft gewonnen.

De politicus vindt dat kleine mensen zelf moeten beslissen of iemand anders met ze mag gooien: “Ik zou nooit iemand dwingen. Ik vind het een stom spel, maar als iemand dit wil doen is het niet de zaak van de politiek om zich ermee te bemoeien.”

De leden van de organisatie ‘Little People of America’ staan niet te springen om zich te laten verhuren als speelbal: “De mensen die hieraan in het verleden deelnamen, waren alcoholisten, het waren kleine mensen met een laag zelfbeeld. Het is tevens ook niet ongevaarlijk, velen raakten gewond”, aldus de 1.04 meter lange voorzitter Robert Van Etten.

Veel werkgelegenheid zal de wetswijziging niet opleveren, wij denken dan ook dat de politicus zichzelf met een spraakmakende zaak in de kijker probeert te spelen, om stemmen en naamsbekendheid te winnen, daarom noemen ze in dit artikel expres zijn naam niet.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Dwergwerpen voortaan weer legaal’

  1. Jan de Brandweerman

    hoi dit is echt een goede video maar is de dwerg al dood ik hoop het want niemand wil dit doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>