‘Hitler na WOII naar Argentinië, dode Führer was acteur’

Het dode lichaam wat op 27ste april 1945 in een bunker in Berlijn werd aangetroffen, was niet van Hitler, maar van een dubbelganger die zijn plaats had ingenomen. Ook zijn vrouw Eva Braun was een actrice. De echte Hitler en Braun zaten op dat moment in een onderzeeboot op weg naar Argentinië. De twee vestigde zich daar in een door de nazi’s gecontroleerde mini-staat. Hitler overleed daar in 1962.

Het vluchtplan was afkomstig van de Amerikaanse inlichtingendienst, die de Duitse leider en zijn vrouw in ruil voor geheime wapentechnologie een beschermingsprogramma aanbood.

De complottheorie was al enkele maanden bekend en is gebaseerd op een vrijgegeven FBI-rapport van maar liefst 752 pagina’s. De auteurs Gerrard Williams en Simon Dunstan gingen deze week met de complottheorie aan de haal en publiceerde hem in hun boek: ‘Grey Wolf: The Escape van Adolf Hitler’.

Het FBI-rapport zou niet het enige bewijs zijn: “Bovendien zijn er overtuigende verhalen van ooggetuigen“, aldus de auteurs in de Daily Mail. Opvallend is wel dat er in de biografie maar twee zogenaamde ooggetuigen aan het woord kwamen, daarna vluchtte de schrijvers weg uit Argentinië omdat ze met de dood werden bedreigd.

Verschillende Historici hebben het verhaal al afgedaan als een mooi bedacht sprookje. Een van de meest vooraanstaande WOII-specialisten, Guy Walters, spreekt van ’2.000 procent nonsens‘ en de ‘junk-geschiedenis, gebaseerd op dubieuze bronnen.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>