‘Glas in Nestlé babyvoeding’

Gisterenavond toen de meeste baby’s hun potje babyvoeding net achter hun nog niet uitgekomen kiezen hadden, ontstond de paniek. Een bezorgde moeder had ergens op internet gelezen dat er glas in de babyvoeding met bananensmaak zou zitten. Om andere moeders te waarschuwen stuurde ze een twitterbericht rond, dat al snel honderden malen werd doorgestuurd.

Het is bizar om te zien hoe deze hoax, want dat is het, zich over de wereld verspreidt. Toen het bericht in Frankrijk voor het eerst verscheen was het nog waar. In enkele potjesbabyvoeding werd glas gevonden, de hele partij is uit de handel gehaald, er zijn geen baby’s gewond geraakt. Het gevaar was geweken, maar de hoax reencarneerde en dook achtereenvolgens op in Amerika, Nieuw Zeeland, Australië, Groot-Brittannië, Noorwegen en tenslotte dus ook Nederland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>