Bom om nek Australische tiener was nep

Het verdachte pakketje om de nek van het Australisch tienermeisje Madeleine Pulver bevatte geen explosieven, dat meldt de Engelse krant the Telegraph.

Hulpdiensten waren gisteren 10 uur lang bezig om het meisje te bevrijden. De explosieve opruimingsdienst ging voorzichtig te werk, omdat de nep-bom er zeer realistisch uitzag, legde de politie na afloop uit.

Wie de ‘bom’ heeft achtergelaten is nog een raadsel. De politie houdt rekening met een poging tot afpersing van de schatrijke ouders van het meisje of zou het gaan om een poging tot aandachttrekkerij?

De politie is op zoek naar de dader, wij vermoeden dat deze niet ver van huis hoeft worden gezocht. Kunnen jullie het Amerikaanse ballonjongetje nog herinneren. Hulpdiensten achtervolgden toen urenlang een opgestegen weerballon, omdat er een jongetje onderaan zou bungelen. In werkelijkheid zat het ventje in een doos op zolder, zijn ouders hadden het incident in scène gezet om een televisiezender te overtuigen een reallifesoap over hun gezin te maken. De serie is er nooit gekomen.

De 18-jarige Madeleine Pulver belde zelf de politie, nadat een man met een bivakmuts op ‘s middags het huis van de familie in Sydney was binnengedrongen en het vermeende explosief om haar nek had geketend. Vervolgens ging de man ervandoor, er waren geen andere getuigen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>