‘Roswell alien was Russische dwerg’

Al jarenlang wordt er gespeculeerd over mogelijke onderzoeken naar buitenaards leven op de geheime legerbasis Area51. Het verhaal gaat dat in de basis de lichamen worden bewaard van een aantal aliens die met hun ruimteschip waren neergestort bij Roswell. Volgens een nieuwe theorie van de journaliste Annie Jacobsen komen de buitenaardse wezens uit Rusland en zijn ze gestuurd door Stalin, zo schrijft ze in haar boek: ‘Area 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base’

Jacobsen interviewde 74 oud-werknemers van de basis, die officieel niet eens bestaat. Uit de gesprekken blijkt dat Area51 vooral een onderzoeksbasis is waar nieuwe geheime wapens worden ontwikkeld. Zo zouden de onbemande vliegtuigen die nu dagelijks gebruikt worden in het Midden-Oosten, op Area 51 ontwikkeld.

In de ontwikkeling van geheime wapens werd lange tijd gewedijverd met aartsvijand Rusland. Regelmatig vlogen beide landen met hun nieuwste wapentuig ter intimidatie elkaars luchtruim in. De vliegende schotel in 1947 neerstortte was in werkelijkheid ook een Russisch geheim wapen, geproduceerd in samenwerking met de Duitsers.

De vreemdsoortige wezens die aan boord werden gevonden zijn, volgens Jacobsen, Russische dwergen met een pilootopleiding. De vliegende schotel was zo klein dat er onmogelijk een volwassene mee kon.

De 73 werknemers die als getuige worden aangedragen worden in het boek met naam en toenaam genoemd. De schrijfster erkent in een interview dat haat theorie ongeloofwaardig klinkt: “Toch is het wat me werd verteld.”

Het hele interview is hier te lezen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Roswell alien was Russische dwerg’

  1. Brakkie

    Nja.
    Een dwerg.
    Zeker jongens, gestuurd door Stalin (: tu reves.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>