Best Hoax ’10: Vrouw belt met gsm in Charlie Chaplin film

hoax6In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

In een scène van een film met Charlie Chaplin uit 1928 is wel iets heel opmerkelijks gezien. Als je goed kijkt zie je in het filmpje een vrouw voorbijlopen die mobiel aan het bellen is. Of in ieder geval heel goed die suggestie weet te wekken door geïnteresseerd in haar handpalm te praten.

Filmmaker George Clarke ontdekte het bizarre moment in de film. Volgens eigen zeggen heeft hij de film gedurende een jaar onderzocht en ook aan publiek van een filmfestival laten zien.

Volgens hem is er geen andere verklaring dan dat we hier te maken hebben met een tijdreiziger. Hoe verklaar je anders het gedrag van de vrouw? Het kon overigens ook een man zijn, die vrouw, aldus Clarke.

Enkele dagen later wordt het raadsel door experts ontravelt. De vrouw is geen tijdreiziger uit de jaren 90, die per ongeluk in de film is beland. Maar praat in haar gehoorapparaat, dat destijds zo groot was en  leek op de eerste modellen mobiele telefoons. Anderen dachten dat de vrouw kiespijn had en daarom een zak ijs tegen haar wang hield. Aldus diverse Amerikaanse media.

Kijk en oordeel zelf (skip naar 2.50 om het geouwehoer over te slaan).

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>