Dikke vrouw mag niet (v)liegen

Vliegtuigmaatschappij EasyJet is voor de rechter gesleept door een vrouw die door het vliegveldpersoneel werd geweigerd omdat ze te dik zou zijn.

De zwaarlijvige Anna Delluci (55) wilde graag op vakantie naar Rome, maar voor ze in het vliegtuig wilde stappen, verzocht de crew haar op een weegschaal te gaan staan. ‘Het spijt me, maar u bent te dik en als u mee wil, moet u twee tickets kopen’, waren de woorden van een medewerkster van de incheckbalie.

Dat terwijl de vrouw helemaal niet extreem dik was, haar gewicht is rond de 98 kilo. Het dikkertje werd hiervan zo driftig en heeft en rechtszaak aangespannen tegen EasyJet.

De luchtvaartmaatschappij heeft al toegegeven dat de gang van zaken niet door de beugel kan en bood zijn excuses aan: “Ons bedrijf heeft geen speciale regels voor lichaamsgewicht. We hebben alleen een regel voor de minimale ruimte tussen stoelen (43 cm) en we verwachten dat klanten twee tickets kopen als ze weten dat ze anders niet comfortabel kunnen vliegen. Maar we stellen nooit vragen over hun gewicht, laat staan dat we ze wegen vóór de andere klanten.”

Of we dit verhaal moeten geloven weten we nog niet, de Buitenlandse pers schreeuwt al: FAKE! en het verhaal heeft veel gelijkenis met een ander nieuwsbericht, toen werd ook een Australische vrouw verboden om een vliegreisje te maken. Kortom, wij denken dat mevrouw gewoon is aangekomen in Rome.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dikke vrouw mag niet (v)liegen

  1. Dik

    hallo, ik ben dik en ik vind dit niet kunnen!

      /   Reply  / 
  2. nana

    ik zou 4 tickets vragen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>