Facebook aangeklaagd wegens “te populair”

Vijf Amerikaanse gebruikers van Facebook hebben in Californië klacht ingediend tegen de populaire sociale netwerksite omwille van wat het net zo populair maakt: de mogelijkheid om persoonlijke zaken op het net te smijten.

Volgens de aanklagers hebben leden te weinig controle over wat er met hun informatie gebeurt. Facebook kondigde al aan zijn vel duur te verkopen op het proces.Eén van de aanklagers is een vrouw die lid werd van Facebook in de beginjaren, toen de site enkel bedoeld was voor Amerikaanse universiteitsstudenten. Volgens de vrouw heeft Facebook haar bedrogen nu de site meer dan 250 miljoen leden wereldwijd heeft. Andere aanklagers zijn een fotograaf en een actrice die beweren dat de netwerksite ongeoorloofd foto’s van hen deelt met andere leden.

De twee overige aanklagers zijn twee jongetjes. Zij argumenteren dat ze eigenlijk helemaal geen lid van Facebook hadden mógen worden. “Leden moeten normaal gezien 13 jaar zijn, maar er is geen enkele instrument dat de leeftijd van leden controleert”, klinkt het.

Volgens Facebook houden de argumenten weinig steek en slaat het hele proces nergens op. Er worden forse geldsommen geëist.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>