Van ruilen komt huilen

Een 37-jarige vrouw uit Gorinchem is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf omdat zij in de afgelopen jaren meerdere winkels in de regio had opgelicht.

De vrouw gebruikte steeds dezelfde truc bij haar oplichtingspraktijken. Zij pakte spullen in een winkel. Vervolgens ging ze daarmee naar de klantenservice om het artikel terug te geven tegen betaling van de aankoopprijs. Steeds opnieuw wist ze het personeel ervan te overtuigen, dat ze haar aankoopbonnetje kwijt was.

Zo kreeg ze geld terug voor een zogenaamd gekochte jas bij V&D, hetzelfde deed ze in die winkel met een badjas. In Meerkerk ontving ze 25 euro voor een kooi, ze ruilde een flesje parfum in bij Palais des Parfums en deed de retourtruc met twee flacons motorolie bij het tankstation BP Avelingen en acculaders bij Halfords. Ook met het teruggeven van een speakerset bij Bart Smit en babyvoeding en condooms bij Dirx Drogisterij in Hardinxveld lukte de truc.

Vanmiddag ontbrak zij op de rechtszitting in Dordrecht. De politierechter toonde zich vooral verontwaardigd over het verhaal waarbij ze de wisseltruc uithaalde met hondenbrokjes. Ze kwam die terugbrengen omdat haar demente moeder die brokjes gekocht zou hebben voor de hond die al een tijdje dood zou zijn.

Curieus was ook de tweede wisseltruc bij drogisterij Dirx. Zij kreeg een roze vibrator van 60 euro mee, ‘omdat ze de blauwe die ze had gekregen niet zo mooi vond’.

Eerder was de vrouw voor vergelijkbare feiten ook al tot veertien weken celstraf veroordeeld door de rechtbank in Breda. De vrouw wil niet meewerken aan hulp van de reclassering.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>