Geenstijl wobt VARA

Aspirant omroep GeenStijl wil via de Wet Openbaarheid Bestuur de juiste cijfers achterhalen van de internetstemming van Het TV-Moment van het Jaar.

Gisteren meende het weblog een fax waaruit zou blijken dat het publiek niet Paul de Leeuw maar de zwijgende Ella Vogelaar als favoriet tv-moment had gekozen. Dit terwijl de VARA, Geenstijl voor jokkenbrok uitmaakt: ‘‘Geenstijl viert een eigen feestje door zijn fragment met een zelfgefabriceerd lijstje tot winnaar uit te roepen. We gunnen Geenstijl zijn feestje, maar feliciteren Paul de Leeuw als terechte winnaar van Het Tv-Moment van het Jaar.“
Geenstijl wil de omroep nu dwingen de stemresultaten openbaar te maken: “Het is immers een publieke organisatie en via de wet openbaarheid bestuur willen we graag inzicht in de daadwerkelijke cijfers. Waarschijnlijk hebben we die al in ons bezit, maar wij zijn graag zeker van onze zaak”, aldus de internetsite.

De meeste wijsheden staan op een tegeltje. Wij zijn benieuwd wie er in deze zaak het laatst lacht. En of de inmiddels publieke omroep geworden Geenstijl volgend jaar verhuisd naar het VARA gebouw op het mediamarkt, gewoon omdat het kon en omdat het toevallig leegstond.

Lees ook:
Geenstijl: ‘Vara is liegbeest’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>