Gezocht: iemand die mijn studie aan Harvard voor me afmaakt

Een Amerikaan uit Pittsburgh is op zoek naar iemand die vier jaar lang zijn plaats in wil nemen op de universiteit van Harvard. Diegene moet doen alsof hij de Amerikaan in kwestie is, maar als ‘ie het goed doet krijgt hij een prima salaris: 40.000 dollar (zo’n 30.000 euro) per jaar. Als je ook echt het diploma haalt, mag je daar nog 10.000 dollar bij optellen. De man plaatste de oproep eerder deze week op Craigslist, meldt The Atlantic.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Bijzonder baantje

“Je leeftijd maakt niet uit, maar je moet wel een man zijn, omdat ik een jongensnaam heb”, zo was in de advertentie te lezen. Wel moeten kandidaten een hoog cijfergemiddelde hebben. Maar wie uitgekozen wordt om de komende vier jaar de dubbelganger van de Amerikaan te zijn, heeft veel moois om naar uit te kijken.

“Ik betaal je studiegeld, boeken, woonruimte, vervoer en andere kosten om te leven”, schrijft de Harvard-student. “Alles wat je moet doen is naar alle lessen gaan, alle toetsen halen, al het huiswerk maken en doen alsof je mij bent.” En voor wie zich zorgen mocht maken over de toelating: dat is nergens voor nodig. “Daar heb ik al voor gezorgd.”

Hoax of niet?

De oproep werd alleen wel vrij vlot weer verwijderd. Veel mensen denken dat het om een hoax gaat. Maar als het wél echt is, zullen we er waarschijnlijk nooit achter komen. Potentiële kandidaten moeten namelijk sowieso een geheimhoudingsverklaring tekenen, of ze de baan nou wel of niet krijgen.

Wat denk jij? Hoax of niet? En zou jij voor 120.000 euro vier jaar lang willen doen alsof je iemand anders bent?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>