Rubriek: 1 april

De datum om massaal zoveel mogelijk HOAXen de wereld ijn te helpen

Moeder gearresteerd na 1 april grap over schietpartij

De meeste 1 april grappen misschien een beetje flauw, maar vaak zijn ze op z’n minst wel geinig. Helaas schieten mensen soms ook een beetje door, zoals deze moeder. Die stuurde haar dochter een smsje dat ze op een universiteit aan het schuilen was tijdens een schietpartij.

Lees verder...

‘Lauren Conrad heeft haar haar paars geverfd’

“Paars is niet zo m’n ding, maar nadat ik het bij een hoop anderen zag besloot ik dat ik het toch maar moest proberen.” Dat schreef Lauren Conrad begin deze week. En ze postte er een foto bij van haar prachtige nieuwe paarse coupe. Alleen, je raadt het al… 1 april! De styliste van de

Lees verder...

De beste 1 april grappen van 2014

Hij zit er bijna op: de dag der dagen voor hoaxes. 1 april 2014 is over iets meer dan een uurtje afgelopen en dat vraagt om een overzichtje. Wie probeerden ons dit jaar weer voor de gek te houden?

Lees verder...

Tips voor de perfecte 1 april grap

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: dé ultieme hoax-dag. Op 1 april houden mensen elkaar wereldwijd voor de gek. In Frankrijk heb je Poisson d’avril, in Engeland en Amerika noemen ze ‘t April Fool’s Day en in Rusland heet het Den Doeraka, de dag van de Dommerik. Onze zuiderburen hebben de dag

Lees verder...

Vijf minuten zweven op gewichtloosheidsdag 4 april

Ja hoor, hij komt er weer aan: gewichtsloosheidsdag! Dit keer valt ‘ie over precies een week: vrijdag 4 april kun je vijf minuten gewichtsloos zijn. Jupiter staat recht achter Pluto en dat betekent dat je tot maximaal vijf minuten kan zweven, als je maar precies op het juiste moment springt.

Lees verder...

Iedereen zaterdag vijf minuten gewichtloos op ‘Zero G’-dag

Volgens onder andere de site news-hound.net gaan we zaterdag iets héél bijzonders meemaken. Op 4 januari om 10.47 uur (Nederlandse tijd) zou iedereen op de wereld vijf minuten gewichtsloos zijn. Dat zou komen door een ‘bijzondere, astronomische gebeurtenis’, omdat Jupiter dan recht achter Pluto staat.

Lees verder...

HOAX.RADIO: Herken de aprilgrap op Qmusic

Elke zondag tussen 12 en 1 op Qmusic, brengen we je op de hoogte van het allerlaatste nepnieuws. Herken jij de hoax, uit deze drie bizarre berichten? De oplossing hoor je bij Joey van der Velden op Qmusic. Dominee in ziekenhuis met patat in achterste In Engeland heeft een dominee zich op de eerste hulp

Lees verder...

De jas van Joseph is niet kwijt

He, gelukkig zeg. Even was het onzeker of de musical Joseph and the technicolor Dreamcoat wel door kon gaan. Het bijzondere jasje was namelijk kwijt! Paniek! Hoofdrolspeler Freek Bartels en alle musicalliefhebbers kunnen weer rustig slapen: ‘t was maar een grapje van Joop van den Ende Theaterproducties. 1 april!

Lees verder...

Hoax history: Engeland schrapt letter Z uit alfabet

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis. Het klinkt raar, maar volgens deze mail wordt de letter Z per onmiddellijk geschrapt uit het Engelse alfabet. De beslissing komt van de Engelse spellingcommissie en is vooral genomen om de Engelse taal makkelijker te maken.

Lees verder...

iCade: van 1 april grap tot werkelijheid

Hoe cool is dat. Bedenk je iets als grap, wordt het nog echt in productie genomen ook! Een 1-aprilgrap van vorig jaar, waarin ThinkGeek de iCade lanceerde, is werkelijkheid gemaakt. Het bedrijf verkoopt nu een arcade-kast waarin een iPad kan worden geplaatst.

Lees verder...

Hoax history: Minister wil MSN verbieden

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis. “Msn-en mag binnenkort niet meer voor kinderen onder de 14 jaar. Tenminste als het aan Minister van der Hoeven ligt, zij vindt dat kinderen veel te lang en te vaak achter de computer zitten en daardoor steeds slechter Nederlands gaan schrijven”, meldt

Lees verder...