De beste 1 april grappen van 2014

Hij zit er bijna op: de dag der dagen voor hoaxes. 1 april 2014 is over iets meer dan een uurtje afgelopen en dat vraagt om een overzichtje. Wie probeerden ons dit jaar weer voor de gek te houden?

Groningers hebben een uniek gen, de eerste Hollandse Nieuwe dit jaar al op 1 april te koop en de zomervakantie verschuift dit jaar naar september en oktober. Je kunt je dominee beoordelen op preekpunten.nl en in Limburg moest je een zakje hondenpoep inleveren voor een DNA-test. Katholiek.nl zocht een webredacteur om alle artikelen te vertalen in het Latijn.

Speciala gen in DNA Groningers. Bron: sxc.hu

Verder komt er een giraffe in de Maashorst wonen en komt er een variant van Utopia voor kinderen: Utopia Kids. Je kunt je contactlenzen laten bezorgen met een kroon en wie een mailtje stuurt naar de krant mocht op bezoek bij prinses Beatrix.

April Fool

Maar ook in het buitenland kunnen ze er wat van! Zo heeft Koningin Elizabeth toestemming gegeven voor het boren naar schaliegas in de tuin van Buckingham Palace en kon je in Belgiƫ aan de advertentie van een ijsjesproduct likken om te bepalen welke nieuwe smaak ijs het lekkerst was. En ook in de VS was het likken geblazen: wie aan zijn smartphonescherm likte zou via een speciale vacaturebank door een DNA-match meteen aan een baan komen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De beste 1 april grappen van 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>