Iedereen zaterdag vijf minuten gewichtloos op ‘Zero G’-dag

Volgens onder andere de site news-hound.net gaan we zaterdag iets héél bijzonders meemaken. Op 4 januari om 10.47 uur (Nederlandse tijd) zou iedereen op de wereld vijf minuten gewichtsloos zijn. Dat zou komen door een ‘bijzondere, astronomische gebeurtenis’, omdat Jupiter dan recht achter Pluto staat.

Bron: sxc.hu

Helaas heeft ’t nog weinig zin om je alvast te verheugen op een paar minuten zweven. Volgens International Business Times zou het gaan om een theorie die astronoom Sir Patrick Moore zo’n veertig jaar geleden bedacht. Maar de theorie is nooit bewezen, het is namelijk een grap.

Moore heeft het geintje ooit uitgehaald op 1 april. Hij zei toen op de radio dat mensen precies om 10.47 uur moesten springen. Tientallen mensen belden het station om te vertellen dat ze inderdaad ‘even’ hadden gezweefd.

Toch zijn er ieder jaar weer blogs en sites die de hoax de wereld in helpen. En wie het zeker voor het onzekere wil nemen kan natuurlijk altijd zaterdag om 10.47 uur een klein sprongetje maken. Wie weet…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>