Rubriek: Oplichterij

LET OP! Nep-medewerkers van Microsoft slaan weer toe in Drenthe

De politie waarschuwt voor oplichters die aan de telefoon doen alsof ze medewerkers van Microsoft zijn, meldt RTV Drenthe. Ze proberen mensen niet-bestaande licenties van Windows aan te smeren. Als mensen instemmen, kunnen de oplichters hun computer overnemen van een afstandje. Zo kunnen ze al je privégegevens stelen.

Lees verder...

Waarschuwing: ‘gezelschapsdames’ voor ouderen zijn oplichters

Vanwege de bezuinigingen bieden steeds meer mensen via Marktplaats hun ‘gezelschap’ aan. Ze gaan dan bijvoorbeeld voor 20 euro per uur een kopje koffie drinken met eenzame ouderen. Maar volgens het Nationaal Ouderenfonds is het aanbod geen zuivere koffie. Zij waarschuwen voor oplichters.

Lees verder...

Jongens opgepakt na nep-collecte in Leidschendam

Het blijft behoorlijk kansloos: mensen die doen alsof ze geld ophalen voor het goede doel, maar het in hun eigen zak steken. In Leidschendam waren de oplichters afgelopen week wel erg jong: twee jongens van 13 en 14 jaar oud werden opgepakt. Ze waren geld aan het inzamelen voor een ‘sponsorloop’.

Lees verder...

Waarschuwing: nepboetes van CJIB

Boete gehad? Check dan eerst even dit bericht voor je gaat batlen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie waarschuwt mensen voor vervalste bekeuringen. Dat meldt de NOS. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft tips gekregen van mensen die zo’n nep-boete gehad hebben.

Lees verder...

Oplichters verdienen ruim 40.000 dollar met neppe androidapp ‘Virus Shield’

Het lijkt een goede deal: voor vier dollar blijft je telefoon gegarandeerd virusvrij. Veel mensen met een Android-telefoon kochten daarom Virus Shield. De app belooft je te beschermen tegen malware en virussen en het beschermt ook je persoonlijke gegevens. Dat alles kost niet eens veel batterij en in de app heb je ook geen last

Lees verder...

Burgemeester biedt studiebeurs aan via Instagram

Het kan best de moeite zijn om de burgemeester van Baltimore te volgen. Hij heeft namelijk op Instagram een studiebeurs aangeboden van 20.000 dollar. Je moet alleen wel eerst wat informatie achterlaten… Bepaalde foto’s namelijk en je mailadres.

Lees verder...

Oplichters sturen nepbrieven namens Brabantse gemeenten

Sommige mensen in Oss hebben een dwangbevel gehad over gemeentelijke belastingen. In de brieven wordt de suggestie gewekt dat ze door BSOB verstuurd zijn, een samenwerkingsverband op belastinggebied in Boekel, Deurne, Oss, Uden en Veghel en waterschap Aa en Maas.

Lees verder...

Let op: mail van Belastingdienst is van oplichters

Even opletten als je de komende dagen een mailtje krijgt van de Belastingdienst. Er zijn namelijk oplichters aan het werk die een mailtje sturen uit naam van de Belastingdienst. Ze sturen daarbij een link om digitaal aangifte te doen.

Lees verder...