Jezus doet kiekeboe in Schiedam

De beeltenis van Jezus is opgedoken op een witte muur van een leegstaand pand in het centrum van Schiedam. Precies onder een ijzeren kruisje heeft zich een bruinige kring gevormd, waarin zijn lange haar en baard volgens sommige duidelijk zijn te herkennen. Op de site van het Algemeen Dagblad staat een foto van de verschijning.

Nuchtere Schiedammers twijfelen echter aan het heilige bezoek, volgens hen is de bruine verschijning slechts een ordinaire roestplek. Piet Penning van Tapperij ‘t Weeshuis: “Ja, kunt er een man in zien ja. Maar ik weet niet hoe Jezus er uit ziet.” Maar er zijn ook inwoners die overtuigd zijn van een wonder: “Hij ziet er precies uit als in die film Passion of the Christ,” zegt een Schiedammer.

In het leegstaande pand waarop de beeltenis is opgedoken, was tot voorkort de galerie gevestigd van kunstenaar Jeffrey Burger. Hij noemt het zeer frappant dat de figuur is opgedoken, net nadat hij zijn spullen had verhuisd.

De verschijning is in jeneverstad Schiedam het gesprek van de dag. Is er echt een wonder geschied? Is de schildering een dronkenmansgrap of is de kunstenaar de dader?

Het is niet de eerste keer dat de zoon van God ergens opduikt, zo verscheen hij de afgelopen tijd in een kassabon, slipper, sok en een pizza quattro formaggi.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jezus doet kiekeboe in Schiedam

  1. jose muanza kapesa

    Ja zogenaamd dit is waar mensen als jullie dit geloven zijn jullie echt dom hoor.Denk je Jezus is zo dom om dat te doen ik zweer Jezus is slimmer dan die:Hondenkont.die slipper en die sok en al die andere dingen.Ik zweer als iemand dit gelooft hea dan moet echt zeggenL:Je bent een Mongool.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>