5 vrijdagen, 5 zaterdagen, 5 zondagen in juli 2011

De maand juli wordt een bijzondere maand, als we deze doorstuurmail mogen geloven, kent juli 2011 5 vrijdagen, 5 zaterdagen en 5 zondagen iets dat eenmaal in de 823 jaar voorkomt.

Het einde van de wereld? Geen nood, deze toevallige gebeurtenis betekent helemaal niets. Alleen de Chinezen geloven dat iedereen die dit bericht doorstuurt rijkelijk zal worden beloond. Maar dat vinden wij valse hoop.

Overigens is het gegeven van 5 vrijdagen, 5 zaterdagen, 5 zondagen helemaal niet zo bijzonder. In oktober 2010 gebeurde het ook al, ook toen deed dezelfde spammail de ronde.

Sterker nog: Omdat een week zeven dagen heeft, heeft een jaar ook zeven mogelijke basis kalenders (inclusief schrikkeljaar maakt dat 14 mogelijke kalenders). Als één van deze kalenders enkel eenmaal in de 823 jaar voorkomt, is dit zeer onwaarschijnlijk. De 14 kalenders worden regelmatig hergebruikt. Zo heeft 1999 exact dezelfde kalender als 2010. Conclusie: feitje is bullshit! Maar deze doorstuurmail zal waarschijnlijk in de toekomst nog regelmatig opduiken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “5 vrijdagen, 5 zaterdagen, 5 zondagen in juli 2011

  1. fransamsterdam

    Dat is toch telkens als een maand die 31 dagen heeft op vrijdag begint?
    Het gebeurt dus in 1/7e (vrijdag is 1x in de 7 weken de eerste dag van de maand) van 7/12e (7 van de 12 maanden hebben 31 dagen) dus in 7/84e van alle maanden. Derhalve gemiddeld in 1 op de exact 12 gevallen wat neerkomt op gemiddeld precies 1 keer per jaar.
    Is er nu nog iemand die duidelijk kan maken óf en waarom het geen toeval zou zijn dat de uitkomst van deze Hoax exact 1 is?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>