Foutje, wereld vergaat pas op 21 oktober

Na het fiasco van 21 mei, de dag dat de wereld zou vergaan, moeten we niet verwachten dat de Christelijke prediker Harold Camping, aftreed of zelfs maar zijn excuses aanbiedt. Meneer heeft intussen doodleuk een nieuwe datum geprikt waarop de ‘tent’ vergaat, en wel 21 oktober.

De 89-jarige Camping, die voor 1994 ook al eens tevergeefs de terugkeer van Jezus op aarde voorspelde, wijt het foutje van zaterdag aan een ‘rekenfout‘, zo zei hij op de radio.

De prediker wijt het aan de menslievendheid van God dat de Apocalyps later begint, maar dan versneld verloopt. In plaats van langzaam verdrinken krijgen we nu allemaal een nekschot. Volgens Camping was 21 oktober altijd al het beoogde eindpunt van de ondergang van de wereld. In de VS zijn de duizenden reclameborden met de datum 21 mei inmiddels vervangen door borden met de nieuwe datum. Voor het 21 oktober wordt, worden we eerst nog getraceerd op een lekker warme zomer.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Foutje, wereld vergaat pas op 21 oktober

 1. Pingback: 5 vrijdagen, 5 zaterdagen, 5 zondagen in juli 2011 | Hoax

 2. quirijn

  AL DIE MENSEN OP DE CAMPING MOET HIJ BEZIGHOUDEN, DAAR MOET JE NIET TEVEEL VAN VERWACHTEN; NET ZO IETS ALS SCOUTING, SLAAT OOK NERGENS OP.

    /   Reply  / 
 3. Boes

  Bij ons op de camping is het een stuk gezelliger. Wij hebben hartstikke leuke bingo- disco- en karaoke-avonden zonder dat daar een dominee aan te pas komt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>