1 APRIL: Aprilgrappen in het kort

Al de hele dag verzamelt hoax.blog.nl de aprilgrappen van 2011. Vanavond zetten we de beste in een top-10 op een rij. Maar voordat we dat doen schrapen we eerst nog even de restjes bij elkaar.

Volleybalrivalen fuseren
De Apeldoornse volleybalverenigingen Dynamo en Alterno kondigen een fusie aan. En dat is raar want de twee clubs zijn elkaars rivalen. De fusie was dan ook een 1 aprilgrap. Persbureau ANP nam het bericht klakkeloos over. Waarom is ons ook een raadsel, deze fusie interesseert toch niemand iets.

Koeien ingezet als maaimachine
Koeien worden door de gemeente Aa en Hunze ingezet om het gras van de bermen langs de weg in Geelbroek kort te houden. Staatsbosbeheer moet nog wel toestemming geven, omdat de grond langs de weg van hun is, maar volgens wethouder Bert Wassink vond de natuurbeheerder het een leuk plan. Automobilisten worden gewaarschuwd door speciale borden, want de koeien kunnen op de weg gaan lopen.

Elfstedentocht verlicht met led lampjes
Op initiatief van de elf gemeenten van de Elfstedentocht wordt bij een deel van de route ledlampjes in het ijs aangebracht. Hierdoor zou de route ook in het donker duidelijk zichtbaar zijn en dit zou de veiligheid van de deelnemers aan de tocht verbeteren.

Hertengoulash en hertensoep voor Zandvoorters
Vanwege de recente hertenplaag in Zandvoort, heeft de gemeente een goedmakertje in petto voor alle inwoners. Aanstaande vrijdag is er voor iedere inwoner van Zandvoort een gratis blik hertengoulash en hertensoep af te halen bij het VVV-kantoor. Met de introductie van soep en goulash hoopt men een nieuwe markt aan te boren. Immers, de Zandvoortse bramenlikeur doet het ook erg goed. De soep en goulash worden gemaakt volgens oude Finse recepten.

‘B&W Hoorn krijgen privé-chauffeur’
Burgemeester en wethouders van Hoorn worden binnenkort rondgereden in gemeentelijke dienstwagens. Hiervoor schaft de gemeente twee nieuwe Volvo’s type S80 aan. Ook zijn er twee gediplomeerde chauffeurs in dienst genomen die de collegeleden veilig en in alle comfort overal naartoe rijden.

Vrijdag worden de auto’s officieel in gebruik genomen. Om 11.00 uur vindt de sleuteloverhandiging plaats bij het gemeentehuis. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Omdat de auto’s immers zijn aangeschaft met belastinggeld mag iedereen die dat wil, een rondje meerijden.

Wc-papier op
Niet alleen in het Torentje van Mark Rutte is het wcpapier op. Ook de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen zit zonder pleepapier. Om het tekort aan te vullen worden ouders in een brief gevraagd hun kinderen elke dag een aantal velletjes mee te geven.

Verliefde mensen vaker gestoken
Verliefde mensen kunnen zich maar beter extra zorgvuldig met DEET insmeren; want er is gebleken dat de Aziatische tijgermug zich extra tot hen aangetrokken voelt. Een verliefd persoon wordt zelfs tot vier keer vaker gestoken dan iemand zonder deze gevoelens. Dit blijkt uit onderzoek waarop A. Communis op 1 april aan UMC Utrecht promoveert.

Speciale RTL-kentekens
Ook medewerkers van RTL kregen we te maken met een aprilgrap. RTL Nederland kondigde in een e-mail aan speciale kentekens voor RTL-medewerkers te willen invoeren. RTL zou met de RDW hebben afgesproken om vandaag kentekens van de leaseauto’s te ‘personaliseren’. Een kenteken zou niet langer bij een auto horen, maar bij een persoon of onderneming. De RDW zou voor de RTL-kentekens de nummerreeks 00-RTL-4 tot en met 99-RTL-5 en 00-RTL-7 tot en met 99-RTL-8 hebben gereserveerd.

Zoek-algoritme van Google deels vrijgegeven
In de categorie nerd-grappen weet Hyped.nl dat het zoek-algoritme van Google deels is vrijgegeven. “Het is misschien wel het best bewaarde geheim van de wereld (na de formule van Coca Cola): het zoekalgoritme van zoekmachine Google. Maar dat is niet langer zo, want vanochtend publiceerde Google een lang PDF document, waarin precies staat uitgelegd hoe het zoekalgoritme werkt.” aldus Hyped.

Googelen maakt roodharigen slimmer
In de categorie doelloze weetjes komt ComputerIdee met het artikel dat Googelen roodharigen slimmer maakt. “We hebben al heel wat onderzoeken over Google en de invloed op onze hersenmassa voorbij zien komen, maar van de claim die Anders Lockig-Massahår van de Åkersberga Universitet kijken wij toch wel heel erg op.”

Meer 1 April


facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “1 APRIL: Aprilgrappen in het kort

  1. Het bewijs 2

    Justin Bieber is een meisje. Zie de reacties in het Zappen blog
    Klik op ‘Het bewijs 2′ voor de rechtstreekse link en de foto’s

      /   Reply  / 
    1. Onthulling Bieber

      Klik op ‘Onthulling Bieber’ voor het artikel met dee onthulling

        /   Reply  / 
  2. Pingback: 1 April 2011 is vercommercialiseerd | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>