Oplichters verdienen ruim 40.000 dollar met neppe androidapp ‘Virus Shield’

Het lijkt een goede deal: voor vier dollar blijft je telefoon gegarandeerd virusvrij. Veel mensen met een Android-telefoon kochten daarom Virus Shield. De app belooft je te beschermen tegen malware en virussen en het beschermt ook je persoonlijke gegevens. Dat alles kost niet eens veel batterij en in de app heb je ook geen last van advertenties.

Maar uit onderzoek van Android Police blijkt nu dat de app de grootste onzin is. Het programmaatje doet niets, behalve af en toe wisselen tussen een icoontje dat aangeeft of een systeem wel of niet veilig is. Verder word je totaal niet beschermd. Dat meldt techzine.nl.

Bron: sxc.hu

Toch werd de app door gebruikers enorm gewaardeerd. Virus Shield werd al meer dan 10.000 keer gedownload en scoort gemiddeld 4,7 uit 5 sterren. De makers hebben in ieder geval dus al zo’n 40.000 dollar opgestreken met het onzinprogramma.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>