NASA schiet LEGO poppetjes naar Jupiter

De Amerikaanse ruimtevaartmaatschappij heeft bekend gemaakt dat er op de onbemande shuttle naar Jupiter vrijdag, drie LEGO-poppetjes zullen meevliegen.

Met de ontdekking van water en zuurstof zou je denken dat de NASA wel iets beters heeft te doen of moet het door bezuinigingen geplaagde onderzoeksinstituut zich nu echt verlagen tot zulke promotiestunts om zichzelf te bedruipen?

De LEGO-poppetjes zijn een voorstelling van de Italiaanse natuurkundige Galileo Galilei, de Romaanse God Jupiter en zijn vrouw Juno. De figuurtjes zullen in 2016 op de planeet aankomen. Het wetenschappelijke nut van de missie wordt door de NASA niet officieel toegelicht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>