‘Water en zuurstof in het heelal’, geen groot nieuws?

Wetenschappers van de NASA hebben donkere strepen gevonden op de planeet Mars, die zouden kunnen duiden op de aanwezigheid van stromend zout water. Eerder deze week melde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie al zuurstofmoleculen te hebben gevonden. Theoretisch zou dit betekenen dat er wel buitenaards leven moet zijn.

Beide aardse verschijnselen zijn nog nooit eerder in de ruimte aangetroffen. Dat de twee nu allebei in één week worden ontdekt is wel heel erg toevallig.

Gebruikt de NASA de komkommertijd om lastige vragen van journalisten te voorkomen? Dat lijkt gelukt, beide berichten verschijnen klein in de krant. Dat terwijl ze een plek op de voorpagina zouden verdienen.

Beiden vondsten moeten nog wel worden onderzocht, over de aangetroffen zuurstofmoleculen zijn de wetenschappers vrij zeker. De vloeistof op Mars moet nog verder worden bestudeerd. Beide berichten zouden evengoed een oorzaak van de komkommertijd kunnen zijn, of terwijl er was geen ander belangrijke nieuws dan een vage ontdekking in het heelal.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Water en zuurstof in het heelal’, geen groot nieuws?

  1. Pingback: NASA schiet LEGO poppetjes naar Jupiter | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>