Hoax history: De linkshandige hamburger

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Op 1 april 1998 presenteert hamburgergigant Burger King eindelijk de burger waarop miljarden mensen wereldwijd zitten te wachten. (Alleen in de UK al 11 miljoen) Vanaf deze eerste dag van April kunnen ook linkshandige zonder problemen een hamburger naar binnen werken. Met de nieuwe linkshandige burger wil de hamburgerbakker concurrenten als Mc Donalds en Kentucky Fried Chicken een loer draaien.

De linkshandige hamburger bevat dezelfde ingrediënten als de rechtshandige variant als ijsbergsla, uien, augurk, tomaat, mayonaise en een gegrilde hamburger, maar dan 180 graden gedraaid. Burger King weet te vertellen dat eigen onderzoek heeft uitgewezen dat linkshandige met de nieuwe hamburgervariant een stuk minder knoeien.

“It’s the ultimate ‘Have it your way’ for our lefthanded customers”, aldus de marketingvoorlichtster van Burger King.

Met deze aprilgrap (want dat is het) haalt Burger King in 1998 alle kranten. En daarmee is het één van de beste en goedkoopste marketingtrucs. Wij vinden het één van de beste aprilgrappen, die met kop en schouders boven alle anderen uitsteekt.

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoax history: De linkshandige hamburger

  1. Pingback: Nieuw: Hamburger-milkshake (YouTube) | Hoax

  2. Pingback: 1 APRIL: Bolletje komt met beschuit voor linkshandigen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>