1 APRIL: Bolletje komt met beschuit voor linkshandigen

Na de revolutionaire beschuit-inkeping, komt beschuitbakker Bolletje nu ook met een beschuitje voor linkshandige mensen. “Voortaan kunnen ook linkshandigen een rol beschuit probleemloos openmaken, zonder dat er een beschuitje sneuvelt”, aldus een woordvoerder. Een 1 aprilgrap of serieuze business?

De aanpassing bestaat uit een inkeping in de rand aan de rechterzijde van de beschuit. Annemieke Bouwmeester, senior product manager bij Bolletje verteld in de Pers dat ze trots is dat Bolletje als eerste Nederlandse fabrikant overgaat op food producten voor linkshandigen.

“Bolletje is een oermerk in Nederlandse huishoudens en staat steevast als basis bij het ontbijt en de lunch op tafel. Omdat wij vinden dat beschuit er voor iedereen is en moet kunnen zijn, hebben we gemeend de verzoeken die we al jaren van linkshandigen kregen nu in te willigen.”

Maar het is Bolletje toch ook vooral ook om het geld te doen, dat steekt de woordvoerder niet onder stoelen of banken: “Ongeveer 90% van de Nederlanders ontbijt thuis. Daarvan is 10% linkshandig. Nederlanders consumeren gezamenlijk voor zo’n 35 miljoen euro aan beschuit in allerlei varianten. We kunnen met dit product een mooie impuls geven aan ons marktaandeel.”

Er is echter een grote kans dat bovenstaand bericht een aprilgrap is, geen originele overigens: in 1998 fopte hamburgerbakker Burger King de linkshandige met een linkshandige Whopper.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 APRIL: Bolletje komt met beschuit voor linkshandigen

  1. Pingback: COLUMN: 1 April 2011 is vercommercialiseerd | Hoax

  2. Pingback: De beste aprilgrappen van 2011 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>