Komkommertijd niet in gevaar

Bij een verdacht Nederlands bedrijf zijn géén besmette komkommers uit Spanje aangetroffen. Dat meldt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) op basis van onderzoek. En daarmee is de bedreiging voor de traditionele nieuwsluwe komkommertijd per direct voorbij. In Duitsland werden honderden mensen ziek, na het eten van met de EHEC-bacterie besmette groente.

Het bedrijf, dat gisteren in Duitsland als verdacht werd aangemerkt, heeft ook geen zaken gedaan met Spaanse bedrijven waar de bacterie is aangetroffen, stelt de nVWA. ,,En we hebben ook geen signalen dat andere Nederlandse bedrijven besmette Spaanse komkommers hebben”, zegt een woordvoerster tegen de Telegraaf.

Volgens de nVWA kunnen we dit zomerseizoen gewoon weer net als ieder jaar de meest bizarre en onzinnige komkommernieuwtjes verwachten. Het is vanzelfsprekend dat we je hiervan uitgebreid op de hoogte houden. Laat de krokodillen maar weer los.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Komkommertijd niet in gevaar

  1. Pingback: Haai in het IJsselmeer? (filmpje) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>