Best hoax ’10: Nijmegen zoekt krokodil

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Elke zomer heeft zijn komkommerbeest. Deze zomer is Nijmegen een week lang in de ban van een krokodil. Een wandelaarster zag het beest in een vijver, eerst dacht ze nog dat het een boomstam was, maar toen het anderhalve meter lange ding het water inplonste, belde de vrouw in paniek de politie.

En wat doe je dan als dienstdoende agent? Juist, je neemt de melding uiterst serieus. De omgeving van de vijver is afgesloten, permanent bewaakt en tientallen agenten houden het wateroppervlak voortdurend in de gaten. Ook onderwater zijn doorgangen naar andere vijvers met hekken afgesloten en de brandweer zoekt met een onderwatercamera de bodem van de vijver af. Het Jeugdjournaal en Omroep Gelderland zijn inmiddels onderweg en ook Hart van Nederland heeft een straalwagen gestuurd voor een live-verbinding.

Volgens de geruchten is het reptiel in de vijver gedumpt door een zeventigjarige man en is er waarschijnlijk sprake van twee krokodillen. Het hele verhaal wordt geloofwaardig als blijkt dat er in de nabijgelegen sporthal, onlangs een reptielenbeurs was.

Na een week staakt de politie de zoektocht. “In het water zijn grote objecten waargenomen, maar bij nader onderzoek bleken dit grote takken te zijn”, aldus de politiewoordvoerder.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’10: Nijmegen zoekt krokodil

  1. Pingback: Krokodillenzoektocht en Obama-affaire grootste hoax 2010 | Hoax

  2. Pingback: Hoax viert hoogtij in 2010 | Hoax

  3. Pingback: Komkommertijd niet in gevaar | Hoax

  4. Pingback: Haai in het IJsselmeer? (filmpje) | Hoax

  5. Pingback: Wolf gesignaleerd op de Veluwe | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>