Foto dode Osama bin Laden is nep


Als snel nadat het nieuws van de dood van Osama bekend was, toonde de Pakistaanse televisiezenders GEO TV en Express TV een foto waarop het verminkte gezicht van de terroristenleider te zien zou zijn.

De zeer onsmakelijke foto zorgde er vanochtend voor dat veel kijkers van het ontbijtnieuws hun boterham weggooide. Op de foto staat een man met een kogelwond in zijn oog, wat overeenkomt met de manier waarop de terreurleider om het leven is gekomen.
Internationale media nemen de foto direct over. Ook de Telegraaf en het NOS journaal trakteren de kijker met de primeur.

Wat opvalt is echter dat de man een zwarte baard heeft, terwijl op de laatste videobeelden van Bin Laden te zien was dat zijn baard al aardig grijs is geworden. De foto is dan ook hartstikke nep, mislukte grappenmakers hebben wonden en bloed aangebracht op een foto van de terreurleider. De bewerkte foto staat al sinds 2009 op het internet.

Tot nu toe heeft de Amerikaanse regering nog steeds geen foto van de dode Bin Laden uitgegeven, Tot nu toe moeten we het doen met een positief dns-overzoek. De Taliban ontkent de dood van de Al-Qa’ida-leider nog altijd.

Update: ‘Osama Bin Laden was al negen jaar dood’

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Foto dode Osama bin Laden is nep

 1. Pingback: Osama Bin Laden is wel / niet dood | Hoax

 2. aanvallah

  Photoshop reveals: Osama hoax

    /   Reply  / 
 3. H.D.B. Go

  Benieuwd hoeveel tijd het Amerikaanse Hooggerechtshof nodig heeft om de mensen die nog gevangen zitten in Quantanamo Bay voor het gerecht te brengen en een eerlijk proces te geven. Dat is dan tevens de toets van hoe beschaafd de Amerikaanse samenleving is en dan mogen ze hun eigen Amerikaanse terroristen alsnog voor het gerecht brengen die verantwoordelijk zijn voor de moord op president J.F. Kennedy, op R. Kennedy de Min.v.Justitie en dominee Marten Luther King. Barack Obama en zijn Min.v. BuZa. Hillary Rodham – Clinton zijn zelf juristen. Michèle Obama is zelf ook juriste als ik het wel heb. En in NL en vooral in Limburg kan men maar beter de grote Nederlandse rotbek dicht houden. Het volk in Limburg heeft niks te willen meneer de Gouverneur Leon Frissen. Ze mogen blij zijn dat die Rotterdamse ersatz Deutscher R.F.M. Lubbers destijds niet de moed had gehad om het Eerste Legerkorps en de Cavalerie met hun Leopard 2 tanks richting Limburg te laten vertrekken en Limburg hermetisch af te sluiten. Daarna hadden een aantal Leopard 2 tanks naar het Gouvernement kunnen rollen en hun kanonnen op het Gouvernement kunnen richten en het hele gebouw aan puin kunnen schieten als Sjeng Cremers en de zijnen niet meteen met hun handen boven hun hoofd naar buiten kwamen. En als de nazaten van de Fransen en Duisters in Limburg hiermee problemen hebben, wel dan gaan ze maar terug naar der Heimat.

    /   Reply  / 
  1. Ray

   Wat een kankerkneus ben jij

     /   Reply  / 
 4. jwz

  de foto is gewoon dik nep fotoshop
  binladen is niet overleden !!!!!

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Kiekeboe! Weer nepfoto van Osama | Hoax

 6. dennis

  In ieder geval zijn deze foto’s door een Twitteraar doorgeprikt en niet door traditionele pers. Opmerkelijk. http://bit.ly/kK01jj

    /   Reply  / 
 7. Pingback: 8 complottheorieën over Osama Bin Laden | Hoax

 8. Pingback: What the EHEC? | Hoax

 9. hk-g36c

  Duidelijke stukje!
  Blijf zo doorgaan jongens we zijn tog niet achterlijk!
  Maar kijk uit met dit soort dingen want je kan zomaar opgepakt worden als je dit soort dingen typt zoals een journalist die naar Guantanamo Bay werd gestuurd omdat hij te waarheid durfte te spreken voor de camera.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>