Trajectcontrole A4 is een foppie

130 op de A4? Dat is voorlopig nog geen enkel probleem. Ook bestuurders die in de afgelopen weken een boete hebben gekregen kunnen deze misschien verscheuren.

De borden die langs de snelweg waarschuwen voor trajectcontrole kloppen niet
. “Het systeem werkt niet”, bevestigt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer aan RTL Nieuws.

De trajectcontrole is al een jaar buiten werking. Bij het opnieuw instellen van de apparatuur traden technische problemen op, waardoor de ingebruikname steeds weer uitgesteld. Wel werd er af en toe geflitst.

“Automobilisten worden dus genept”, aldus de Verkeersinformatiedienst die vindt dat het bord afgeplakt had moeten worden: “Automobilisten die denken dat er trajectcontrole plaatsvindt, zouden kunnen denken dat even snel inhalen wel kan, om vervolgens toch geflitst te worden.” En daarom zouden alle boetes die op dit traject zijn uitgedeeld moeten worden ingetrokken.

Het OM is het met deze stelling niet eens; die voelen al aankomen dat ze straks voor duizenden euro’s terug moeten betalen: “Een automobilist hoort zich aan de snelheid te houden, ongeacht op welke manier wordt gecontroleerd.”

Naar verwachting wordt binnenkort de trajectcontrole weer in werking gesteld. Geniet er dus maar even van!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>