70.000 euro in Klaagmuur is een foppie

De 22-jarige man uit Israël die beweerde een cheque van 70.000 euro uit de Klaagmuur te hebben gepeuterd liegt, dat meldt de NOSGisteren vertelde hij zijn verhaal aan de Israëlische krant Yediot Aharonot die het gretig overnam. Toen het vanmorgen in de krant verscheen werd het nieuws wereldwijd overgenomen. Waarom de man de leugen verzon is niet duidelijk.

Na de zogenaamde vondst ontstond er meteen een discussie over het geld. Shmuel Rabinovich, de rabbijn die de Klaagmuur beheert, eiste het geld op, om het in zijn eigen zak te steken. Maar dat was de vinder niet van plan, hij wilde het geld zelf incasseren, omdat hij ‘de eerlijke vinder’ was. De man was met de cheque doorgereisd naar Haïfa en zei van plan te zijn een rechtzaak aan te spannen.

Ook was hij kwaad omdat de man het briefje met de zogenaamde cheque had opengemaakt. Briefjes uit de muur mogen volgens de rabbijn niet zomaar door iedereen opengemaakt en gelezen worden. Dat is “godslastering en schending van de heilige Klaagmuur”, zei hij vanmorgen in de Israëlische media.

Jaarlijks worden er duizenden briefjes en gebeden tussen de stenen in de muur gepropt. Een aantal keren per jaar worden de briefjes door de rabbijnen weggehaald en begraven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “70.000 euro in Klaagmuur is een foppie

  1. Pingback: Ook 70.000 euro op Australisch toilet | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>