Dronken Kroatische haaienkiller is verzinsel

Het bericht over een Kroatische toerist die in een dronken bui op de Egyptische killerhaai zou zijn gesprongen is officieel nep. Het bericht verspreidde zich aan het begin van deze week als een olievlek. Onder andere de Telegraaf plaatste het nieuws prominent op hun site.

Volgens het bericht zou de Kroaat Dragan Stevic zich samen met zijn vrienden hebben laten vollopen op het strand. Om zijn vrienden te imponeren sprong de man van een duikplank, die was gesitueerd op een kunstmatig eilandje in zee. Bij zijn sprong kwam hij terecht op een hard voorwerp, dat later het hoofd bleek te zijn van de haai, welke afgelopen weken één toerist doodde en verschillende anderen verwondde. De haai overleefde de klap op zijn kop niet. Het beest werd door de politie de volgende ochtend dood op het strand aangetroffen.

De schrijvers van het nep-bericht hebben reeds hun excuus aangeboden aan de dronken Kroaat, die door zijn delirium de volgende ochtend zelf ook gelooft dat hij een held is. Ook roepen de bedenkers alle toeristen voor de Egyptische kust vooral door te gaan met het springen in zee, op een dag zou iemand dan zeer waarschijnlijk wel op het hoofd van de haai terecht komen. De foto van de aangespoelde haai, was al een jaar oud.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>