Nieuwe ijstijd is hoax

Nog niet zo lang geleden waarschuwden klimaatwetenschappers ons voor de opwarming van de aarde. De poolkappen zouden smelten en de temperatuur zou met tientallen graden stijgen. Was het maar zo’n feest, dan zaten we nu niet te kleumen in de sneeuw.

Helaas, de klimaatcijfers bleken al begin dit jaar rechtstreeks afkomstig uit een afstudeerscriptie. #Fail, klimaathoax was geboren, allemaal bangmakerij.

Vandaag komt de Telegraaf met nieuwe bangmaakfeiten, “HET WORDT EEN GROTE CHAOS” er is een nieuwe ijstijd op komst en op den duur gaat de zon zelfs helemaal uit. “De zon is dood”, beweert de 89-jarige hoogleraar Kees de Jager. “Er zijn momenteel verontrustend weinig zonne-explosies en daardoor wordt het kouder op aarde. In het hart van de Kleine IJstijd tussen 1650 en 1710 waren er helemaal geen zonnevlekken en ook nu zien we tot onze verbazing het aantal explosies lager en lager worden. De oorzaak? Ik tast in het duister.”

En zo tuimelt de Telegraaf wederom met zijn gezicht in de gele sneeuw. De quote van de bejaarde hoogleraar is al twee jaar oud, aldus nieuwssite Endandit. In 2009 is de zon zelfs aan een nieuwe cyclus begonnen en sindsdien zijn er juist weer meer zonnevlekken. Zon is dus helemaal niet dood, alleen maar een beetje moe. Verslaggever Telegraaf waarschijnlijk ook, welterusten!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe ijstijd is hoax

  1. C. Wolterink

    Dat de wereld in een koelere fase terechtkomt is heel goed mogelijk. Houd er maar rekening mee.
    Er wordt teveel aandacht besteek aan de kleine factor kooldioxyde
    CO2. Mensen zijn een onderdeel van ons klimaat, maar geen regelaars.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>