Best hoax ’10: Vlaamse lerares stampt hamster plat

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een toneelstukje of harde werkelijkheid? Eind januari 2010 duikt er op YouTube een schokkend filmpje op. Een Vlaamse lerares wordt verrast met een cadeautje,  wanneer ze echter ziet dat de verrassing een levende hamster is, flipt ze volledig en stampt het beestje met haar pumps plat.

Veel mensen spreken hun afschuw uit, de lerares moet het daarbij flink verduren. Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het filmpje echt is… En dat is juist!

Het filmpje is gemaakt door studenten van de Arteveldehogeschool in Gent, de klas had de opdracht gekregen om een viral te maken, met de bedoeling zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

De student die de opdracht verzon is Astrid De Ruddere. Leraar Dany Dhondt, die lesgeeft in grafische en digitale media, noemt de opdracht in de Gazet van Antwerpen ‘geslaagd’ en geeft leerlinge Astrid een dikke pluim. Meer dan één miljoen mensen hebben de video al bekeken.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’10: Vlaamse lerares stampt hamster plat

  1. Pingback: Bigfoot gesignaleerd bij basisschool (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>